Skip to content

Hunted in Nederweert! Aanmelden niet meer mogelijk!

Redactie
4 september 2023 | 15:02

Advertentie

UPDATE 4 september 16.31 uur:
Aanmelden is niet meer mogelijk door de mega grote belangstelling. Wie zich heeft aangemeld krijgt uiterlijk vrijdag te horen of hij/zij mee mag doen.

Op vrijdag 13 oktober is, als onderdeel van de Week van de Veiligheid, de kern Budschop decor voor het spel Hunted, georganiseerd door politie en gemeente. Jongeren van 10 t/m 16 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden. De inschrijving start op maandag 4 september vanaf 15.00 uur. Wees er snel bij, want vol is vol!

Hunted in Nederweert

Bekend van tv
Jongeren spelen Hunted, afgeleid van het populaire tv-programma waarin mensen uit handen proberen te blijven van een opsporingsteam. Naast dat het een uitdagend en spannend spel is, heeft het als doel dat jongeren, politie en gemeente elkaar op een verrassende manier leren kennen.

Op de vlucht
Honderd jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar kunnen meedoen. Uit handen blijven van de ‘hunters’ is hun doel. Het hunters-team bestaat uit onder meer politieagenten, burgemeester en wethouders en boa’s. Het belooft een spannende start van de herfstvakantie te worden!

In verbinding staan met jongeren
Burgemeester Op de Laak is enthousiast over deze samenwerking tussen verschillende partijen. “De opzet lijkt op het tv-programma Hunted. Het doel is om de deelnemers een leuke, actieve middag te bieden én jongeren, de gemeente en politie met elkaar in contact te brengen”. Lotte van der Velden, wijkagent in Nederweert: “Ik sluit me helemaal aan bij de burgemeester. Als politie willen we met de hele samenleving in verbinding staan. Zo ook op een positieve manier met jongeren. We geven jongeren door middel van deze hunt op een speelse manier een kijkje in de keuken van de politie.”

Dorpskern Budschop als speelveld
Om 15.30 uur verzamelen we bij Jong Nederland Budschop. Na de briefing en overhandiging van veiligheidsvestjes aan alle deelnemers start het spel om 16.15 uur. Na het startsein ‘vluchten’ de jongeren in teams de wijk in. Ze mogen zich alleen binnen de afzetting in de kern Budschop begeven. Er worden geen wegen afgesloten en het speelveld doorkruist uiteraard geen percelen van inwoners of bedrijven.

Spelverloop
De deelnemers hebben 100 minuten om niet gepakt te worden door de hunters die ze overal kunnen tegenkomen. Het team dat als eerste aankomt op de eindlocatie én het minst vaak gepakt is door de hunters, wordt tijdens de gezamenlijke afsluiting uitgeroepen tot winnaar van het spel. Alle deelnemers trakteren we na afloop op iets lekkers van de snackkar. Dan volgt de prijsuitreiking: de hoofdprijs is een bowlingarrangement bij Pins and Pints.

Meld je aan!
Jongeren van 10 tot en met 16 jaar kunnen zich aanmelden voor Hunted Nederweert. Opgeven kan online op deze website vanaf maandag 4 september om 15.00 uur. Deelnemers kunnen zich als team van maximaal 5 jongeren opgeven. Wie zich solo of als duo aanmeldt, wordt door de organisatie in een team van minimaal 3 deelnemers geplaatst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie