Skip to content

Gluren bij de buren… in Hunsel, op 22 augustus

Redactie
17 augustus 2023 | 11:00

Advertentie

De Erfgoedgemeenschap Nederweert nodigt je uit voor de volgende editie van de erfgoedexcursie Gluren bij de Buren. Deze keer is Hunsel de bestemming.

Gluren bij de buren… in Hunsel

Gluren in Hunsel
Hunsel, een klein kerkdorp in Midden-Limburg, grotendeels agrarisch gebied in de gemeente Leudal met ca. 950 inwoners. Hunsel ligt op een hoogte van 30 meter; dwars door Hunsel stroomt de Uffelse Beek. Hunsel heeft een rijk verenigingsleven, kampeerplaatsen, een woon-/zorgcomplex, zorgboerderij en enkele oude boerderijen.

Veel te zien
De Sint Jacobus de Meerdere Kerk ligt aan de “Jacobus de Compostella-route” komend vanuit Den Helder-Amsterdam-Den Bosch-Weert-Hunsel en zo door naar Maastricht. Een dorp met veel vrijwilligers o.a. voor de speeltuin “Zeevershof”, de Sint Jacobus de Meerdere kerk, het park Velter, Wereld Oorlog II monumenten, de Groels- en Óngerbrögker kapel.

Deskundige begeleiding
Men krijgt ook het verhaal van de Hunseler Ziekte te horen, kortom ontdek onder deskundige historische begeleiding Hunsel. In de parochiezaal is de afsluiting met nog een presentatie.

Praktische gegevens

  • Hunsel, dinsdag 22 augustus 2023.
  • Gluren bij de buren … in Hunsel.
  • Aanvang: 19.00 uur in de St. Jacobus de Meerderekerk, Jacobustraat 14, 6013 RK Hunsel.
  • Parkeergelegenheid; parkeerplaats bij de kerk
  • Deelname is gratis.

De Erfgoedgemeenschap Nederweert is het collectief van vier organisaties die actief zijn op erfgoedgebied in Nederweert: Stichting Geschiedschrijving Nederweert (SGN), Stichting Regionaal Archeologisch Bodem-Onderzoek (STRABO), Geschied- en Oudheidkundig Genootschap De Aldenborgh en Stichting Cultuurhistorische Publicaties voor de regio Weert. Hun doel is het stimuleren van de belangstelling voor, en het behoud van erfgoed in de gemeente Nederweert. Door middel van lezingen, excursies en publicaties. Daarbij wordt ook het zogenaamde immateriële erfgoed niet vergeten, zoals historische tradities en folklore.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie