Skip to content

Raad geeft groen licht voor voorontwerp omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen

Redactie
5 juli 2023 | 14:00

Advertentie

Op dinsdag 27 juni gaf de gemeenteraad groen licht om het voorontwerp van de omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen verder uit te werken. Hierna vond een open inloop plaats op maandag 3 juli in het gemeentehuis over de omgevingsvisie. Op donderdag 6 juli zit de projectgroep alweer aan tafel met diverse instanties.

Voorontwerp omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen

Complimenten en tips
De raad complimenteerde de makers van de visie allereerst met de wijze waarop het voorontwerp tot stand is gekomen. De raadsleden gaven vervolgens ook een aantal tips mee voor de verdere uitwerking ervan. Bijvoorbeeld over sport, cultuur, erfgoed en hoogbouw in Nederweert. Op de website kun je de raadsvergadering terugkijken. De projectgroep gaat aan de slag met de wensen en opmerkingen op het voorontwerp.

Je kunt ook reageren
Andere belangstellenden en belanghebbenden kunnen de komende tijd een reactie geven op het voorontwerp van de omgevingsvisie. Dat kan tot en met 1 augustus 2023 via een formulier op de website van de gemeente. Je kunt de visie ook inzien in de hal van het gemeentehuis. Ook daar vind je een formulier waarop je een reactie kunt geven.

Hoe dan verder
Na 1 augustus begint het opstellen van de ontwerpvisie en volgt er een nieuw proces van besluitvorming. Eerst door het college van B&W, dan de gemeenteraad. Vervolgens volgt er een periode waarin officiële zienswijzen kunnen worden ingediend. Het streven is om de omgevingsvisie in december voor vaststelling aan de raad aan te bieden.

Meer informatie
Meer informatie over de omgevingsvisie staat op www.nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie