Skip to content

Merefeldia en KNVB organiseren Final League

Redactie
6 juni 2023 | 13:00

Advertentie

Over een paar dagen is het zover: de allereerste editie van de Final League. Een uniek (voetbal)evenement van niet eerder vertoonde grootte. Een prachtig podium voor alle voetballende meiden uit de MO13 t/m MO20-competities.

Landelijke meidenvoetbaldag
De KNVB weet dat het een sterke wens is van de voetballende meiden om het seizoen af te sluiten met een gegarandeerd toernooi, op basis van de stand van de competitie. Aan die wens geeft de KNVB in samenwerking met onder andere Merefeldia graag gehoor. Deze dag kan gezien worden als de landelijke meidenvoetbaldag die jaarlijks terugkeert. De Final League geeft de competitie een extra dynamiek. Teams spelen een toernooi met teams van vergelijkbaar niveau en beleven zo samen een leuke toernooidag en een sportief hoogtepunt.

19 teams bij Merefeldia
Ook op Sportpark Merefeldia in Nederweert wordt zaterdag 10 juni ruim baan gemaakt voor het meidenvoetbal. Maar liefst 19 jeugdteams uit Limburg en Noord-Brabant in de categorieën MO15, MO17 en MO20 spelen in vier toernooien om de prijzen. Dat betekent dat meer dan 300 speelsters worden verwacht om op vier velden met elkaar de sportieve strijd aan te gaan!

Samenwerking
De eerste wedstrijden zijn al om 09:00 uur en rond 18:00 uur klinkt het laatste fluitsignaal. Het wordt een mooie afsluiting van een seizoen, waarin de meidenteams van Merefeldia en Eindse Boys samen met veel plezier hebben gevoetbald. De M020 greep daarin net naast het kampioenschap in de eerste klasse. De samenwerking tussen Eindse Boys en Merefeldia smaakt naar meer en wordt ook volgend jaar voortgezet, zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Komende zaterdag speelt de MO13 haar toernooi bij Eindse Boys, de MO15 bij Merefeldia en de MO20 gaat voor sportieve revanche naar Bladella. We zien je graag komende zaterdag op Sportpark Merefeldia om de speelsters aan te moedigen en vooral ook om te zien hoe leuk voetballen is!

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie