Skip to content

Drie parochie vrijwilligers gehuldigd

Redactie
4 juni 2023 | 11:00

Advertentie

Op donderdagavond vond traditioneel de jaarlijkse vrijwilligersavond van St. Lambertus en O.L. Vrouw kapel Schoor plaats. Dit jaar namen voor het eerst ook de vrijwilligers van de St. Rochus parochie hieraan deel. De avond begon zoals gebruikelijk met een H. Mis als blijk van dankbaarheid, waarbij ook de overleden vrijwilligers werden herdacht.

Parochie vrijwilligers Nederweert

Na de dank Mis werden alle vrijwilligers verwelkomd in zaal Centraal door Pastoor Sebastian. Hij noemde onder andere de vrijwilligers van de Koren, Bloemsier, Catechese, Collectanten, Kerkhof, Koperpoets, Lectoren, enzovoort. In totaal waren er meer dan 100 vrijwilligers aanwezig, waarvan sommigen in twee of meer werkgroepen actief waren. De pastoor wenste hen allen een gezellige avond toe.

Vervolgens reikte hij het St. Lambertus insigne met oorkonde uit aan vier vrijwilligers. Het St. Lambertus insigne in Brons werd toegekend aan Jan Janssen (Kerkhof- en Kerststalploeg). Well Kluskens (koor Schoor) was niet aanwezig, maar zal op een later moment het speldje ontvangen. Hans Sieben (organist kapel Schoor) ontving het St. Lambertus insigne in Goud. Een bijzondere vermelding was er voor Betje Schroën-Stultiens, die al veertig jaar lid is van het koor Schoor. Zij ontving een oorkonde en een bos bloemen.

Men verwacht dat de volgende vrijwilligersavond weer zoals gebruikelijk op de eerste donderdag van maart gehouden kan worden. Enkele werkgroepen zijn nog op zoek naar uitbreiding met vrijwilligers. Indien er interesse is om deel te nemen aan een van deze werkgroepen, kan er contact opgenomen worden met een van de werkgroepen. Informatie hierover is beschikbaar in het parochiecentrum op maandagochtend tussen 10 en 11 uur, via het telefoonnummer 0495-625887.

Op de foto: Jans Janssen, Hans Sieben en Annie Schroijen-Stultiens.

Advertentie

1 Reactie

  1. Proficiat allemaal met de inzet!
    Zonder vrijwilligers kan de gemeenschap niet functioneren!(


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie