Skip to content

Snuffelorkest: iedereen kan meedoen met de schutterij

Redactie
25 mei 2023 | 15:00

Advertentie

In 2022 ontstond het idee om filmpjes te maken over muziekverenigingen uit de gemeente Nederweert. Het initiatief daarvoor kwam van Het Platform Cultuur Nederweert. Dat is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Nederweert, RICK, het basisonderwijs en de muziekverenigingen van Nederweert.

Muziekverenigingen

Waarom een film over de Nederweerter schutterijen?

Het Platform Cultuur Nederweert nam contact op met alle muziekverenigingen. Al gauw bleek dat de schutterijen echt een andere tak van sport zijn dan bijvoorbeeld een harmonie of fanfare. Daarom werd ook contact opgenomen met alle schutterijen uit de gemeente om te polsen of er interesse was in het maken van een filmpje over de schutterij. In eerste instantie ging men er van uit dat er een filmpje gemaakt ging worden van zo’n 2 à 3 minuten. Het moest een algemeen filmpje worden, waarin alle schutterijen aan bod kwamen. Zo kunnen alle schutterijen ditzelfde filmpje ter promotie gebruiken. Zeg nou zelf, wat een prachtige manier om de schutterscultuur te promoten op scholen en in onze gemeente. Uiteraard werkten de schutters van diverse verenigingen hier graag aan mee.

De opnames

Er werd dan ook gestart met de opnames en vol enthousiasme deden er diverse leden mee van Schuttersgilde St. Lucie Nederweert Eind, Schutterij St. Barbara Leveroy en Drumband & Schutterij St. Odilia Ospeldijk. Er werd geprobeerd om zoveel mogelijk informatie in het filmpje te laten zien. Er kwamen volwassen leden, maar vooral ook jeugdleden aan het woord en iedereen droeg zijn/haar steentje bij voor een prachtig eindresultaat. Natuurlijk kun je nooit alles kwijt in een filmpje van 3 minuten, aangezien je bij de schutterij meerdere hobby’s kunt combineren en diverse disciplines uitoefent. Uiteindelijk is het dan ook een prachtig filmpje geworden van 7 minuten. En eigenlijk hadden de verenigingen nog veel meer willen en kunnen laten zien!

Cultuurweek 1 t/m 9 juni

Om die reden nemen enkele schutterijen deel aan de Cultuurweek, ook weer georganiseerd door Platform Cultuur Nederweert, die van 1 tot en met 9 juni zal plaatsvinden. Dus sluit gerust aan bij de activiteiten die door de schutterijen georganiseerd worden! Meer informatie over de cultuurweek en over de deelnemende schutterijen is terug te vinden via deze link.

Wil je naar aanleiding van het lezen van dit artikel en/of het zien van het filmpje meer weten over de schutterij? Neem dan gerust contact op met:
 Schuttersgilde St. Lucie Nederweert Eind
, Schutterij St. Barbara Leveroy 
Drumband & Schutterij St. Odilia Ospeldijk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie