Skip to content

Ruim 10 hectare dinerbuffet voor bijen en vlinders!

Redactie
7 april 2023 | 17:00

Advertentie

BloemenOok dit jaar is er weer veel belangstelling voor het gratis bloemen- en kruidenmengsel dat de gemeente en stichting Bij-zzzaak, uitdelen. Er meldden zich maar liefst 240 inwoners.

Bijen en vlinders

Kleine en grote percelen
Voor de medewerkers van werk.com was het een hele klus om ruim 200 kilo zaad af te wegen, te verpakken en te bezorgen. De aanvragers hebben hun bestelling inmiddels ontvangen. Zij zullen verspreid over de gemeente zo’n 240 braakliggende perceeltjes inzaaien. De locaties variëren in oppervlakte van een paar vierkante meter tot 2 hectare groot. In totaal gaat het om ruim 10 hectare.

Zaai-instructie
De grond moet worden bewerkt, de zaaibedden klaargemaakt en het zaad gezaaid. Om tot het beste resultaat te komen, is bij het mengsel een zaai-instructie toegevoegd. Het resultaat van de inzet zie je de komende maanden natuurlijk terug in de bloementuintjes die overal in de gemeente uit de grond schieten.

Foto’s maken
Dat levert ongetwijfeld een kleurrijk tafereel op. En daarom vraagt de gemeente om foto’s te maken als alles in bloei staat. Of maak foto’s van ‘bijzondere bezoekers’ die zich tegoed komen doen aan het dinerbuffet dat je gecreëerd hebt.

Winnaar in september bekend
Uit alle inzendingen zal de gemeente eind september een winnaar trekken en hij of zij ontvangt dan een leuke prijs. Je kunt jouw gemaakte foto’s sturen naar info@nederweert.nl, onder vermelding van Kruidenberm 2023, ter attentie van Marco Masolijn.

Hartelijk dank
De bijen, de vlinders, de stichting Bij-zzzaak én de gemeente danken nu al iedereen voor hun inzet!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie