Skip to content

Concerten koor Creatura in het najaar: Een tegen Eenzaamheid

Redactie
23 maart 2023 | 11:00

Advertentie

SevenFifteen en Catarella na hun succesvolle opteden bij het project ZorgSamen in het Munttheater van Weert


Dit najaar organiseert gemengd koor Creatura een tweetal concerten. Op zondagmiddag 1 oktober vindt concert ‘Enjoy & Sing Along 2023’ plaats. Een gezellige muziekmiddag waar jong en oud kunnen genieten van bekende melodiën. Op vrijdagavond 3 november vindt het Herinneringsconcert ‘Als de dag van gisteren’ plaats. Deze avond staan de bezoekers en Creatura samen stil bij de mensen die in onze herinneringen blijven leven. Omstreeks 1 juni start de kaartverkoop voor deze concerten.

Creatura

Een tegen Eenzaamheid
Beide concerten worden georganiseerd in het kader van de actie Een tegen Eenzaamheid. Creatura levert extra inspanningen om mensen die echt eenzaam zijn te bereiken. Dit koor wil haar steentje bijdragen met haar concerten. Het hoge eenzaamheidscijfer in de gemeente Weert is een extra stimulans voor Creatura: ruim 10% van de inwoners van Weert is, volgens overheidscijfers, ernstig eenzaam!

Samenwerking met Koorschool Midden-Limburg
Onder de paraplu van Koorschool Midden – Limburg schuilen: jeugdkoor Equal Voices, Vocaal Ensemble Genti, Vocalgroup SevenFifteen en Cantarella. De koren staan onder leiding van Rita Scheffers. Vanwege hun repertiore, hun jeugdig enthousiasme, hun vitaliteit én de kwaliteit van hun zang, zijn deze koren welkome gasten bij de concerten van Creatura dit najaar.

Math Dirks gastdirigent Creatura
Op paaszaterdag 8 april zal Creatura onder leiding staan van Math Dirks. Hij zal Ton van de Weem vervangen die wegens ziekte tijdelijk afwezig is. Math is momenteel ook dirigent bij koren in Eindhoven, Valkenburg en Heel. De Paaswake op paaszaterdag 8 april begint om 19.00 uur in de Weerter Paterskerk. De begeleiding aan de piano is in handen van Tessa Klaver.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie