Skip to content

Ook Weerter ziekenhuis doet mee aan landelijke staking

Redactie
2 maart 2023 | 16:59

Advertentie

Het Weerter ziekenhuis gaat op 16 maart mee doen aan de 24 uur durende staking. Dat meldt vakbond FNV.

Staking

Op donderdag 16 maart leggen ziekenhuismedewerkers voor 24 uur het werk neer. Dat gebeurt op 64 locaties van verschillende ziekenhuizen door heel Nederland. Er wordt die dag gewerkt alsof het een zondag is, dat betekent dat alleen spoedeisende zorg doorgaat.

Eisen vakbonden
De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 10% voor één jaar plus 100 euro. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen de volledige reiskosten vergoed krijgen en dat de kilometervergoeding omhoog gaat. De onregelmatigheidstoeslag moet betaald worden over het volledige uurloon, waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen salarisgroepen. Er moeten goede afspraken worden gemaakt over de vergoeding van de bereikbaarheidsdiensten. Deze moeten in tijd en geld fors worden verhoogd. Ook willen de vakbonden dat de wensen van de werknemer leidend zijn voor de vaststelling van het basisrooster en dat de werknemer hierin een eerste keuze heeft.

Bekijk hier welke ziekenhuizen mee doen aan de staking.

Advertentie

3 Reacties

  1. Als je met spoed 6 uur moet wachten ,maakt een dagje staking ook niks uit.

  2. En als je voorheen eenvoudige na-staar behandeling meer dan 6 maanden moet wachten omdat deze steeds maar weer wordt uitgesteld is het vertrouwen in de capaciteit van het Sint Jans ook ver te zoeken, wat een amateurs lopen daar rond

  3. Staken , net nu we Corona achter de rug hebben , en de wachtlijst weken zo niet maanden is.. patiënten kunnen niet staken , wel pijn lijden ,neem maar een paracemolletje . Lost meer geld hun problemen op,.? Patiënten worden de dupe. Waarom een nieuw ziekenhuis ? Steek het geld dan in de verpleging zodat mensen direct geholpen worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie