Skip to content

Informatiebijeenkomst stomazorg

Redactie
23 februari 2023 | 13:00

Advertentie

Op donderdagavond 23 maart vindt er in het restaurant van het Sint Jans Gasthuis Weert een informatiebijeenkomst plaats over stomazorg. Deze bijeenkomst is bedoeld voor stomadragers met een colostoma, ileostoma of urostoma en hun naasten.

Informatiebijeenkomst stomazorg

Als je een stoma nodig hebt komt er veel op je af. Naast de operatieve ingreep zelf en de onderliggende aandoening die ingrijpend zijn, weten we dat veel stomadragers in het dagelijks leven tegen uitdagingen aanlopen. Problemen met de verzorging van een stoma bijvoorbeeld, maar ook onzekerheid over je veranderde uiterlijk en praktische zaken die ineens niet meer vanzelfsprekend zijn.

Programma
Tijdens deze bijeenkomst georganiseerd door Kim de Kleijn – van der Wal, de stomaverpleegkundige van SJG Weert, is er aandacht voor veelvoorkomende vragen en problemen en de rol van de stomaverpleegkundige. Een chirurg legt uit wanneer en waarom een stoma kan worden teruggeplaatst en wat het beleid is in geval van een stomabreuk. Een vrijwilligster van de Stomavereniging neemt de aanwezigen mee in haar, waarschijnlijk herkenbare, dagelijks leven met een stoma.

In het tweede gedeelte van de bijeenkomst geeft een ervaringsdeskundige onderneemster waardevolle adviezen op gebied van kleding, ondergoed en hulpmiddelen om je in het dagelijks leven prettig te voelen met een stoma. Een gespecialiseerd fysiotherapeut sluit het programma af met bewegingsadviezen bij een stoma. Tijdens de informatiebijeenkomst is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Informatiemarkt
Na afloop is een informatiemarkt te bezoeken met diverse standhouders op gebied van stomazorg. Hier vind je belangrijke informatie en producten en kun je direct jouw vragen stellen.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst is gratis en duurt van 18:45 – 21:00 uur. Wil je, eventueel met iemand samen, deze informatiebijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan via de agenda op de website van SJG Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie