Skip to content

Informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van vijf windmolens bij Someren-Heide

Redactie
27 januari 2023 | 9:35

Advertentie

In 2021 heeft de gemeente Someren laten weten dat zij een positieve grondhouding heeft ten opzichte van de ontwikkeling van Sociaal Windpark Diepenhoek. De eerstvolgende stap in het project is de besluitvorming door de gemeente over de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ (NRD).

Sociaal windpark

Tijdens een openbare bijeenkomst op 8 februari krijgen belangstellende informatie over dit plan. Hierin staan de onderzoeken die worden gedaan naar de effecten van het windpark op het milieu en de omgeving.

Sociaal windpark Diepenhoek bestaat uit 5 windturbines. De initiatiefnemers onderzoeken locatie Diepenhoek, dit is het gebied tussen de Beliënberkdijk, de provinciale grens, de Nederweertseweg en de Nieuwendijk. Je bent van harte welkom bij de bijeenkomst. Deze wordt gehouden bij de Bunt, Graathof 9, Someren-Heide. Ze starten om half acht s’avonds.

Advertentie

14 Reacties

  1. Als je 5 industriële windturbines op een rij zet is dat geen park maar gewoon landschapsvervuiling.
    Maar het is bekend dat voorstanders van windturbines zich graag bedienen van eufemismen als park en weide.
    En kan iemand mij uitleggen wat er sociaal is aan een windpark?

    Een snelle check op Google Earth leert dat het onmogelijk is om in het aangegeven gebied windturbines te plaatsen op een veilige afstand van woningen.
    Ik vermoed dan ook dat overheid ook hier weer de achterhaalde Nederlandse afstand- en geluidsnormen wil hanteren. Ik zou de mensen die in dat gebied wonen dan ook adviseren om zich te verenigen en in opstand te komen tegen dit plan.

  2. Bezint eer ge begint…wat een ellende nog meer horizonvervuiling en overlast door geluid etc. Vogels zullen deze ontwikkeling zeker op prijs stellen wat een oenen…

  3. Het probleem is Frank dat de besluiten waarschijnlijk al lang genomen zijn. Zie hoe corrupt onze dorpse politiek met Ospel Dijk is omgegaan, en hoe ze alles nog steeds in de doofpot proberen te stoppen.
    Ik ben helemaal pro wind energie, ik denk dat het onder de streep wel oplevert tov de kosten. Maar dan wel ergens waar er niemand last van heeft en het in de regel stevig waait. Op zee dus. En niet in de bewoonde wereld.

  4. In een ander artikel op Nederweert 24 hebben ze het
    over groot schalige bosontwikkeling. Je kunt beter zeggen
    groot schalige windmolens ontwikkeling. In plaats van
    natuurgebieden worden het windturbine gebieden.
    En groene natuur gebieden worden groene stroom gebieden.
    En zo kloot men Frederik.

  5. E.n er komen 8 stuks met n mast van 190 meter

  6. En nog meer klimaatverandering. Door de windverplaatsing op 200 mtr vd grond krijg je nog meer extreme droogtes. Regenbuien en extreem weer. Maar dat mag je niet zeggen. Daarbij over 20 Jr zijn ze afgedankt de windmolens en kunnen ze niet gerecycled worden. Dus nog meer mileuvervuiling. Zowel de productie als als ze afgedankt worden. Dan massaal dumpen in Afrika of Azië. Daarbij wordt de opgewekte energie niet in de buurt gebruikt. Pure handel en op kunstmatige manier de economie in stand houden.

  7. De gemeente zou er wijs aan doen om te wachten met besluitvorming, minstens totdat medio 2023 de nieuwe landelijke windturbinebepalingen bekend zijn want de overbruggingsregeling staat op losse schroeven.

  8. Leo dat zijn er 8 teveel.
    Je kunt nergens meer kijken of je kijkt
    tegen windturbines aan. Inplaats van
    groene energie zijn het vervuilers.

  9. MD ik heb het ook niet bedacht

  10. Wordt tijd dat we “saame” ook een Leopard aanschaffen en met z’n allen een wedstrijd organiseren: wie schiet de meeste windmolens om, dan zijn we daar weer vanaf…

  11. Achter ons huis staan de herrie makers van Ospeldijk aan de voorkant komen die rotdingen

  12. Denk dat hier alweer dankbaar gebruik (of beter: misbruik) wordt gemaakt van het gedoe rondom de overbruggingsregeling. Initiatiefnemers en gemeenten kijken het lachend aan, de omwonenden zijn de dupe. Referentie? Leg je oor te luister bij de omwonenden van winstturbinepark Ospeldijk.
    Bezint voor je begint. Omwonenden verenig je vroegtijdig.

  13. Nederweert Eind wordt rondom ingebouwd door windturbines.
    Someren maakt de cirkel af.

    Je zult er maar wonen en je beseffen wat infrageluid met de volksgezondheid doet.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie