Skip to content

15 maart: verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Redactie
24 januari 2023 | 14:00

Advertentie

Op woensdag 15 maart 2023 mag je stemmen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Door te stemmen, kies je je eigen vertegenwoordigers die vervolgens jouw stem kunnen laten horen. Zo heb je invloed op wie jouw provincie en waterschap bestuurt. Uiterlijk 1 maart 2023 krijg je je stempas thuisgestuurd.

Provinciale Staten en Waterschappen

Volmacht
Kun je niet stemmen vanwege ziekte, vakantie of werk? Je kunt iemand anders machtigen om namens jou te stemmen. Diegene brengt jouw stem dan tegelijkertijd met zijn/haar eigen stem uit. Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. Je kunt op twee manieren een volmacht regelen:

  • Onderhandse machtiging van een andere kiezer uit de gemeente Nederweert
    Je kunt een andere kiezer uit de gemeente Nederweert onderhands machtigen door het gedeelte op de achterzijde van de stempas in te vullen. Jij en degene die je machtigt, ondertekenen allebei de volmacht. Geef een kopie van het legitimatiebewijs mee aan degene die je machtigt. Wil je toch zelf gaan stemmen? Dan kun je de volmacht intrekken. Vraagt dan je stempas terug aan de gemachtigde.
  • Schriftelijke volmacht aan een andere Limburgse kiezer
    Je kunt een andere kiezer uit de provincie Limburg/Waterschap Limburg schriftelijk machtigen, bijvoorbeeld als je tijdelijk in het buitenland bent. Je kunt het formulier (L8) ook van de website van de gemeente halen of toegestuurd krijgen. Het verzoek moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2023 door de gemeente zijn ontvangen. Degene die namens jou mag stemmen, krijgt dan een volmachtbewijs. Je kunt deze volmacht niet meer intrekken of alsnog zelf gaan stemmen.

Kiezerspas
Wil je stemmen in een andere Limburgse gemeente? Vraag dan tijdig een ‘kiezerspas’ aan. Je kunt het formulier (K6-1) de website van de gemeente halen, afhalen bij de informatiebalie of toegestuurd krijgen. Het ingevulde formulier moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2023 door de gemeente zijn ontvangen. Je kunt nog tot uiterlijk dinsdag 14 maart 2023 12.00 uur persoonlijk aan de balie van team Publiekszaken een verzoek doen. Dit kan nadat je telefonisch een afspraak heeft gemaakt. Neem een geldig identiteitsbewijs en je stempas mee.

Meer informatie
Meer informatie over de verkiezingen vind je op deze website of bij publiekszaken, team Verkiezingen, tel. (0495) 677 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie