Skip to content

Daan Knapen nieuwe hoofd jeugdopleiding van R.K.S.V. Merefeldia Nederweert

Redactie
22 januari 2023 | 10:40

Advertentie

Daan Knapen wordt het nieuwe hoofd jeugdopleiding van voetbalvereniging R.K.S.V. Merefeldia in Nederweert. De 29-jarige Nederweertenaar zette dit weekend zijn handtekening onder het contract. Bij Merefeldia wordt hij verantwoordelijk voor de opleiding van spelers en technisch kader binnen onze jeugdafdeling.

Daan Knapen

Nieuwe HJO
Daan is 29 jaar en woont in Nederweert, samen met zijn partner Aukje en eenjarig zoontje Sev. Als speler doorliep hij alle geledingen van onze jeugdafdeling, voornamelijk als doelverdediger. Tijdens zijn opleiding aan het CIOS kwam Daan al snel als stagiair bij zijn favoriete Fortuna Sittard terecht. De voorbije tien jaar was hij in de academy van de eredivisionist actief als hoofd- en assistent-trainer bij diverse leeftijdscategorieën. In de periode van 2015-2018 was Daan al aan onze vereniging verbonden: als trainer/coach van de JO19-1 werd hij ongeslagen kampioen, promoveerde naar de hoofdklasse en bereikte de KNVB-bekerfinale. Met inmiddels zijn UEFA B-diploma op zak is het de commissie jeugdzaken de voorbije weken gelukt om Daan te overtuigen de functie van Hoofd Jeugdopleiding de komende jaren te bekleden.

Ideale man
Voorzitter van de commissie jeugdzaken Joost Scheijven is in zijn nopjes: ‘”Wij zijn bezig aan het bouwen van onze jeugdopleiding en in Daan zien wij de ideale man om onze plannen te gaan vormgeven. Hij is jong, enthousiast en een echte Merefeldiaan. Als speler heeft hij zelf onze hele jeugdopleiding doorlopen en ook nog eens ruime ervaring opgedaan als trainer. Binnen onze jeugdafdeling zijn er een aantal zaken waar wij in de de aankomende periode veel tijd in willen gaan investeren. Daan past perfect in dat plaatje“.

Daan is eveneens verheugd en heeft zin om aan zijn nieuwe voetbaljob te beginnen. “De komende weken zal ik me bezighouden met inventariseren, onze missie en doelstellingen gaan beoordelen en het rapporteren van zaken die voor verbetering vatbaar zijn.” In die periode gaat Daan eveneens trainingen bezoeken en zich persoonlijk voorstellen aan het jeugdkader. ”Samen met hen wil ik de schouders eronder zetten om onze jeugdafdeling naar een hoger niveau te tillen. De Merefeldia-jeugd moet weer floreren, toonaangevend willen zijn in onze regio“.

Takenpakket
In de functie van HJO zal Daan zich onder andere bezighouden met:

  • het ontwikkelen en behoud van trainers/coaches;
  • het verzorgen van teamindelingen samen onze coördinatoren en trainers/coaches;
  • het ontwikkelen en bewaken van de rode draad binnen de jeugdafdeling;
  • het ontwikkelen van alle spelers, jongens en meisjes, zowel prestatief als recreatief.

Kaderbijeenkomst
Op vrijdag 10 maart organiseert de commissie jeugdzaken voor alle kaderleden (coördinatoren, trainers, begeleiders) een bijeenkomst in de kantine om onze plannen te bespreken en tevens vooruit te blikken op het seizoen 2023/’24.

We heten Daan van harte welkom terug bij onze club en wensen hem heel veel succes!“, zo schrijft het bestuur van R.K.S.V. Merefeldia Nederweert

 

Advertentie

1 Reactie

  1. Daan gefeliciteerd en heel veel succes met de jeugd
    .en veel plezier met je instelling.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie