Skip to content

Onderweg naar omgevingsvisie voor kernen en bedrijventerreinen

Redactie
16 januari 2023 | 13:57

Advertentie

Op dinsdag 24 januari worden vier denkrichtingen (scenario’s) over de toekomst van de kernen en bedrijventerreinen in Nederweert aan de raad gepresenteerd. Publiek kan daarbij aanwezig zijn. De avond vindt plaats in Eynderhoof aan de Milderspaât en begint om 19:30 uur.

Omgevingsvisie voor kernen en bedrijventerreinen

Resultaten meedenksessie en focusbijeenkomsten
Willen we als gemeente behouden wat we hebben of willen we flink groeien? Willen we meer groen? Zetten we in op versterking van de werkgelegenheid? Het zijn vragen waarover inwoners, ondernemers en raadsleden eind vorig jaar met elkaar spraken. Dat deden ze tijdens een meedenkavond en vijf focusbijeenkomsten in verschillende kernen. Er kwamen nog veel meer onderwerpen aan bod.

Thema’s en scenario’s in één visie
De opgehaalde informatie gebruikt de gemeente bij het opstellen van een omgevingsvisie voor de kernen en bedrijventerreinen. Een omgevingsvisie brengt verschillende soorten beleid en thema’s samen in één totale visie voor de gemeente. Eerder stelden ze een omgevingsvisie op voor het buitengebied van Nederweert.

Denkrichtingen
Wonen en werken: twee belangrijke thema’s als we kijken naar de kernen en bedrijventerreinen. Voor de omgevingsvisie hebben we deze thema’s met elkaar laten kruisen. Hierdoor ontstaan vier denkrichtingen die we scenario’s noemen” aldus de gemeente Nederweert. Een voorkeur voor een scenario heeft invloed op alle andere thema’s die een plek krijgen in de omgevingsvisie. Op de website lichten we al een tipje van de sluier op over de verschillende denkrichtingen.

Verder werken aan visie
Samen met de opgehaalde informatie uit de avonden met inwoners, bestaand beleid, input van jongeren en gesprekken met instanties werkt de gemeente verder richting een omgevingsvisie voor kernen en bedrijventerreinen.

Informatie op website
Misschien was je bij de meedenksessie of één van de focusbijeenkomsten? De resultaten van de avonden zijn verwerkt in een aantal thema’s. De overzichten daarvan staan op nederweert.nl/omgevingsvisie-kernen-en-bedrijventerreinen. Daar vind je ook meer informatie over de omgevingsvisie.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie