Skip to content

Tabaksnijderij gevonden in Weert | Twee mannen aangehouden

Redactie
13 januari 2023 | 22:14

Advertentie

Vanmiddag heeft de FIOD in samenwerking met de Douane en de politie doorzoekingen verricht op twee locaties in Weert en één in Margraten. In Weert werden in een loods een tabaksnijderij gevonden, waar tabak werd verwerkt voor vermoedelijk een illegale sigarettenfabriek. In die loods zijn ook twee mannen uit Oost-Europa aangehouden. De tweede loods in Weert werd gebruikt als opslagplaats voor tabak. In Margraten was een loods volgepakt met 160 pallets met materialen voor het maken en verpakken van sigaretten.

Tabaksnijderij Weert

In totaal is ruim 47.000 kilo illegale tabak inbeslaggenomen. Het is nog onbekend voor welk land de tabak was bestemd. Als deze op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, was een bedrag van circa 7,5 miljoen euro aan accijnzen ontdoken. Alle tabak, materialen en de machines zijn inmiddels afgevoerd en worden vernietigd.

De FIOD doet onderzoek dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Foto: FIOD.nl

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie