Skip to content

Gemeentecomplimenten uitgereikt tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Nederweert

Redactie
4 januari 2023 | 10:03

Advertentie

Op dinsdag 3 januari van 19.00 tot 20.30 uur hebben inwoners van de gemeente Nederweert elkaar de handen geschud tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Nederweert in de raadzaal van het gemeentehuis.

Gemeentecomplimenten Nederweert

De burgemeester reikte dan de Gemeentecomplimenten 2023 uit namens het college van burgemeester en wethouders. Het compliment wordt toegekend aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap, blijkend uit bijvoorbeeld aandacht voor duurzaamheid of bijzondere initiatieven.

  • Gemeentecompliment Ondernemend Nederweert voor: Slagerij Hermanns Nederweert
    Ruim 50 jaar is Slagerij Hermanns een begrip in Nederweert. Na het overlijden van zijn vader John Hermanns nam Leo Hermanns (2e generatie) samen met zijn moeder de zaak over. Leo Hermanns is een jonge energieke ondernemer die voortdurend innoveert en de samenwerking opzoekt. Dit jaar is het hem en zijn team gelukt om tijdens de Slavakto Nederlands Kampioen te worden, zowel als algemeen kampioen ondernemer maar ook als algemeen kampioen jongeren. Hij timmert behoorlijk aan de weg met zijn bbq-producten maar heeft ook oog voor de smallere beurs door zijn aanbiedingen.
  • Gemeentecompliment Sociaal Nederweert voor: de heer Henk Roemen uit Ospel
    Henk Roemen kan gezien worden als de dorpsfotograaf van Ospel. Daarnaast beheert hij de Facebookpagina ‘Doospel Vreuger’ met 1.600 volgers. In het dorp legt hij volledig belangeloos alles vast met zijn camera. Van evenementen zoals de kermis en Moulin Blues tot de voetbalwedstrijden van RKSVO en de Sinterklaasintocht. Foto’s zijn gratis te downloaden. Uiteraard wordt hierbij de AVG zeer serieus genomen. De geschiedenis van Ospel wordt door deze bescheiden man keurig vastgelegd voor het nageslacht.
  • Het Gemeentecompliment Sportief Nederweert voor Reddingsbrigade Nederweert
    De Reddingsbrigade Nederweert viert komend jaar het 50-jarig bestaan. Vele Nederweertenaren zijn in die jaren lid geweest. Op dit moment heeft de brigade 225 leden. Ontelbare meters zijn er in al die jaren gezwommen, eerst in het buitenbad van Zwembad Merenveld, later in het binnenbad en sinds enkele jaren bij Laco. Bestuur en gediplomeerde instructeurs zijn allemaal vrijwilligers. De Reddingsbrigade heeft altijd actief meegewerkt met sportactiviteiten voor de basisscholen, de Zwem4Daagse enz. Het is een bescheiden vereniging die best een keer de aandacht verdient.

Woorden van de burgemeester

Welkom in het gemeentehuis, welkom in onze vernieuwde raadzaal. Heel fijn u hier allemaal te zien. De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat ontmoetingen als deze geen vanzelfsprekendheid zijn. Veel mensen in een ruimte, onbekommerd handen schudden.

Mijn nieuwjaarswens heb ik net als de afgelopen twee jaar ook nu opgenomen en al op 1 januari met u gedeeld via de digitale kanalen. U kunt die vinden op de gemeentelijke website en Nederweert24. Vanavond kan daarmee alle aandacht naar de ontmoeting met het gemeentebestuur, onze wethouders en raadsleden, vrienden en kennissen en naar de ontvangers van de gemeentecomplimenten. Met een bijeenkomst als deze vanavond benadrukken we de kracht van ontmoeting. Elkaar kennen, horen en zien. Kansen en uitdagingen samen aangaan. Openstaan voor elkaars ideeën. Want we hebben het samen goed voor elkaar in Nederweert en we zijn goed voor elkaar. Een basis waar we ook in dit nieuwe jaar samen vooruit kunnen. Mede namens de gemeenteraad en de wethouders wens ik u alle goeds, een gezond en gelukkig nieuw jaar.

De zaal is nieuw en het is u wellicht al opgevallen ook de cateraar. Christianne en Joey welbekend van JCS Partyrent verzorgen de hapjes en drankjes voor u. Dennis Wullems van Zaal Centraal heeft met verve die taak 30 jaar uitgevoerd en doet helaas noodgedwongen een stapje terug. Veel dank aan Dennis en zijn personeel voor de fijne samenwerking en prima verzorging.

En nu: Vanavond reiken we de Gemeentecomplimenten 2023 uit. Aan Henk Roemen, de Reddingsbrigade Nederweert en aan Leo Hermanns van Slagerij Hermans uit Nederweert.

Het Gemeentecompliment is een gemeentelijke onderscheiding, een blijk van waardering voor getoonde inzet en verdiensten en een aanmoediging om vooral zo door te gaan. Het kan ook bedoeld zijn als waardering voor bijzondere prestaties of vernieuwend of bijzonder ondernemerschap. Het Gemeentecompliment wordt jaarlijks uitgereikt in de categorieën Sociaal Maatschappelijk, Sport en Ondernemerschap, vanavond voor de 11e keer. Het college van burgemeester en wethouders kent het compliment toe aan een persoon, vereniging, stichting, instelling of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de Nederweerter gemeenschap en/of een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bij Ondernemerschap kan gedacht worden aan vernieuwend of uniek ondernemerschap.

Voordat ik de complimenten officieel zal uitreiken, stellen de ontvangers zichzelf in een filmpje aan u voor.

Het Gemeentecompliment Sociaal Nederweert in de vorm van het gouden klavertje vier uit ons logo is voor Henk Roemen. Mag ik Henk samen met jouw echtgenote vragen om op het podium te komen. Henk Roemen kan gezien worden als de dorpsfotograaf van Ospel. Daarnaast beheert hij de Facebookpagina ‘Doospel Vreuger’ met 1.600 volgers. In het dorp legt hij alles vast met zijn camera. Van evenementen zoals de kermis en Moulin Blues tot de voetbalwedstrijden van RKSVO en de Sinterklaasintocht. Foto’s zijn gratis te downloaden. Uiteraard wordt hierbij de AVG zeer serieus genomen. De geschiedenis van Ospel wordt door deze bescheiden man keurig vastgelegd voor het nageslacht.

Het Gemeentecompliment Sportief Nederweert is voor de Reddingsbrigade. Mag ik voorzitter Jan Hoeben en aanwezige bestuursleden vragen om op het podium te komen. De Reddingsbrigade Nederweert viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Vele Nederweertenaren zijn in die jaren lid geweest. Ontelbare meters zijn er in al die jaren gezwommen, eerst in het buitenbad van Zwembad Merenveld, later in het binnenbad en sinds enkele jaren bij Laco. Bestuur en gediplomeerde instructeurs zijn allemaal vrijwilligers. De Reddingsbrigade heeft altijd actief meegewerkt met sportactiviteiten voor de basisscholen, de Zwem4Daagse enz. Het is een bescheiden vereniging die best een keer de aandacht verdient. Het Gemeentecompliment in de vorm van een standaard voor in jullie prijzenkast bevat het klavertje vier uit ons logo. Die bied ik nu graag aan uw voorzitter. Ik heb ook nog een mooie bos bloemen.

Het Gemeentecompliment Ondernemend Nederweert is voor Slagerij Hermanns. Mag ik Leo Hermanns en moeder Annie vragen om bij mij op het podium te komen. Ruim 50 jaar is Slagerij Hermanns een begrip in Nederweert. Na het overlijden van zijn vader John Hermanns nam Leo Hermanns (2e generatie) samen met zijn moeder de zaak over. Leo Hermanns is een jonge energieke ondernemer die voortdurend innoveert en de samenwerking opzoekt. Dit jaar is het hem en zijn team gelukt om tijdens de Slavakto Nederlands Kampioen te worden, zowel als algemeen kampioen ondernemer maar ook als algemeen kampioen jongeren. Hij timmert behoorlijk aan de weg met zijn bbq-producten maar heeft ook oog voor de smallere beurs door zijn aanbiedingen. Beste Leo, voor jou het Gemeentecompliment in de vorm van een standaard met het klavertje vier uit ons logo. Voor moeder Annie is er een mooie bos bloemen. Een klavertje vier staat voor geluk en dat wens ik namens het gemeentebestuur alle ontvangers van een Gemeentecompliment toe.

Ik dank u allen voor uw aandacht. Ik denk dat we nu eerst een paar foto’s maken en dan bent u allemaal in de gelegenheid om te komen feliciteren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12
Winnaar van de Beaujean Awards 2024 komt uit Nederweert-Eind
Frank en Yvonne Janssen uit Nederweert-Eind
20 september 2024 | 13:00

Advertentie