Skip to content

Laatste loodjes werkzaamheden waterbuffer Lochtstraat/Meester Schakenhof

Redactie
3 januari 2023 | 15:00

Advertentie

De aanleg van een ondergrondse watertank om wateroverlast in de Lochtstraat in Ospel te voorkomen is bijna afgerond. Voor de feestdagen zette de aannemer extra personeel in om de trottoirs in het projectgebied gereed te hebben.

Lochtstraat

Binnenkort wordt de beplanting aangebracht en vinden de afrondende werkzaamheden plaats. De start daarvan is afhankelijk van de weersomstandigheden. De aanwonenden zijn hierover door de aannemer geïnformeerd.

Aanpak wateroverlast
Bij hevige regenbuien ontstond vaak wateroverlast in de Lochtstraat in Ospel. De straat dreigde onbegaanbaar te worden. Om deze overlast aan te pakken is in september gestart met de aanleg van een verbindingsriool van de Lochtstraat naar het Meester Schakenhof. Onder de parkeerplaatsen aan het Meester Schakenhof is een reusachtige opvangkelder aangelegd die het overtollig water van de Lochtstraat tijdelijk kan opvangen.

Waterklaar
Jij kunt ook iets doen tegen wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Bijvoorbeeld door regenwater van de woning af te koppelen. Je kunt er een mooie subsidie voor krijgen. Kijk op waterklaar.nl voor tips en hoe je subsidie aanvraagt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie