Skip to content

Zeer grote brand in loodsen aan de Booldersdijk Nederweert

Redactie
2 januari 2023 | 18:10

Advertentie

Maandagmiddag, rond 17:55 uur, is er brand uitgebroken in een loods bij een agrarisch bedrijf aan de Booldersdijk in Nederweert.

UPDATES

23:20 uur: Brand aan de Booldersdijk in Nederweert is onder controle. Het nablussen zal nog ongeveer vier tot vijf uur duren. Door het nablussen kan tijdelijk de rook erger worden.
Asbest verspreiding is beperkt tot maximaal perceel van brandadres en diens buren aan de Peelsteeg. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
22.28 uur:
De brandweerkorpsen die zijn ingezet maandagavond bij de enorme brand zijn: Nederweert, Weert, Meijel, Grathem/Kelpen-Oler, Roermond, Heythuysen, Ittervoort, Echt, Horst, Venlo, Panningen, Susteren, Heeze en Deurne. Daarnaast zijn vanuit de veiligheidsregio ook diverse personen aangestuurd. Denk aan een (hoofd)officier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen en een voorlichter. Er is verder, omdat er GRIP-1 is afgekondigd, een commando-unit aanwezig waar de veiligheidsregio het incident monitort.
22.17 uur:
Burgemeester Op de Laak heeft een bezoek gebracht. Ze sprak daar met de hulpdiensten over de situatie en stak de gedupeerden een hart onder de riem. De brandweer verwacht tot morgenochtend bezig te zijn met blussen.

22.10 uur: De loods waar de brand uitbrak wordt momenteel gesloopt. Er komt hiervoor een kraan ter plaatse met rupsbanden. Na het slopen kan de brandweer de brand beter blussen. In de andere loods is met een kraan een groot gat gemaakt in de muur. Naar verwachting is de brandweer nog urenlang bezig om het vuur uit te krijgen.

21.32 uur: Inwoners in de omgeving van; Peelsteeg, Karissteeg, Hartstraat, Kleine Steeg, Bloemerstraat, Bosserstraat, Aan Veertien en Nieuwe Hoeven kunnen overlast ondervinden van rook en stank. Sluit daarom ramen en deuren en blijf binnen, aldus de brandweer.
20.51 uur:
De brand is nog altijd niet onder controle. Er is asbest vrijgekomen bij de brand, maar de brandweer vermoedt dat het niet verder ligt dan het brandadres. Tientallen brandweerlieden zijn nog druk bezig met het bestrijden van de brand. De tweede loods zou leeg staan.
20.18 uur:
Vanuit de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost zijn waterwagens onderweg vanuit Deurne en Heeze.
20.14 uur:
De tweede loods welke in brand staat staat in de buurt van een woonhuis. De brandweer doet er alles aan om te voorkomen dat vuur overslaat.
20.13 uur:
De brandweer gaat wegens schaarste van water nog meer materieel inzetten. De posten uit Panningen en Susteren zijn zojuist gealarmeerd. Het groot watertransport wordt niet ingezet. De brandweer gaat waterwagens inzetten om de brand onder controle te krijgen.
20.09 uur:
Bewoners woonachtig aan de Karissteeg en Peelsteeg krijgen het verzoek om ramen en deuren gesloten te houden.

19.42 uur: De tweede loods staat van binnen in brand. Bij deze loods zou volgens een woordvoerder van de brandweer asbest aanwezig zijn.
19.42 uur:
 De brand is inmiddels overgeslagen naar een tweede loods. Ook daar slaan de vlammen uit het dak.

De tweede loods welke vlam heeft gevat

De brandweer uit de regio is massaal op geroepen om te blussen. Volgens de brandweer gaat het om een opslagloods van 40×15 meter. Er zijn geen personen aanwezig. Er zouden vijf personenauto’s in de loods staan en de mogelijkheid van een gasopslag.

Overslag
De brandweer zet alles in om overslag naar naastgelegen schuren te voorkomen.

Groot watertransport
Er is een Groot Watertransport opgeroepen voor om voldoende water te hebben om te blussen. Het Watertransportsysteem (WTS), ook wel Groot Watertransport genoemd, is het systeem waarmee de (Nederlandse) brandweer grote hoeveelheden bluswater over grote afstanden kan transporteren. Het systeem wordt ingezet bij branden op een locatie waar te weinig bluswater voorhanden is. UPDATE: uiteindelijk is besloten om waterwagens in te zetten.

Brandweerkorpsen tot zelfs uit Echt en Horst komen ter plaatse. Om de andere eventuele incidenten op te pakken in het Weerterland is een blusvoertuig vanuit Wessem onderweg naar de kazerne van Weert.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie