Skip to content

TERUGKIJKEN | Raadsvergadering Gemeente Nederweert 20 december 2022

Redactie
20 december 2022 | 18:45

Advertentie

Op dinsdag 20 december om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad.

Raadsvergadering

Agenda
Op de agenda staan o.a.:

  • de belasting- en legesverordeningen 2023
  • het beleidsplan over openbare verlichting
  • de ontwikkeling van de Pinnenhof
  • het onderwijsachterstandenbeleid
  • het bestemmingsplan Klaarstraat 6-6a te Ospel
  • het bestemmingsplan Dorpstraat ong. te Leveroy

In raadzaal of online volgen
Iedereen is van harte welkom in de raadzaal. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente Nederweert of Nederweert24.

Advertentie

8 Reacties

  1. Gisteren even naar gekeken.
    Het viel mij op dat onze vertegenwoordigers veel woorden gebruiken, om niets te zeggen.

  2. Beste mensen, zou iemand eens kunnen schrijven , wie de gebruikers zijn van Pinnenhof ? Volgens mij zijn het alle verenigingen van Nederweert. Ik denk dat de discussie zoals de heer van Monfort het zei heel goed is weer geven. Jan valt tegen . GroenLinks ook goed bezig betreft de vragen Pinnenhof. Hoe is het mogelijk om een nieuw “ gemeenschapshuis “ in een krap gebied tegenover een “bejaarde , verzorgingshuis”. Te plaatsen. Ze hadden het over popbandjes die daar op zouden treden . Leuk voor de verkeerds overlast ,en misschien dronken mensen voor de mensen die s avonds misschien vroeg naar bed gaan. Ga in discussie over een daadwerkelijke kern “ gemeenschapshuis “ zoals het woord het zegt, in plaats dat de huidige gebruikers.hoeveel dat er mogen zijn beslissen dat het weer op de zelfde plek komt , waar schijnbaar alleen de gebruikers komen. Waarom de verenigingen van Nederweert niet gevraagd worden? En de mensen van Nederweert. De huidige Rabo bank aankopen en ombouwen tot Gemeenschapshuis dat staat kort bij gemeentehuis, markt , genoeg parkeerplaats vooral in het weekend als er popbandjes optreden, en gemakkelijk bereikbaar zonder door Nederweert te crossen . Carnaval bij gemeentehuis, en gemeenschapshuis ,kermis, ect.etc. Jongens jongens hoe moeilijk maken jullie het om bepaalde gebruikers het naar hun zin te maken, er zijn meer mensen dan die. ..Denk daar eens serieus over na. Dan doe je iets voor je gemeente.

  3. Tjonge , jonge daar gaan we weer. Pinnenhof komt gewoon op de oude plek. De gebruikers ,wie het ook mogen zijn hebben hun zin. Verkeer dat door Nederweert centrum crost voor een parkeerplaats. Heerlijk midden in het centrum waar heel Nederweert gezellig bij elkaar komt met de carnaval, kermis, markt , . Wie heeft dit in g.naam bedacht. 2 partijen die hun bedenkingen hadden ,met goede argumenten werden een beetje van de tafel geveegd. Wat een gemeente , om trots op te zijn.. Voor de zoveelste keer gaan ze burgers voorbij, en haalde gebruikers hun winst . Net zoals met de windmolens , doen ze gewoon wat ze zelf willen , zonder naar de burgers te luisteren. Nederweert ze gaan gewoon om je heen.

  4. Wel ‘grappig’ om te zien een halfuurtje na het begin van de opname. Grappig, als het niet zo triest was. De dames Manders van Groen links en Koppen van CDA zitten er helemaal klaar voor en beginnen hun vooraf ingestuurde kritische vragen over de erfgoedkwestie vol energie voor te lezen. En laten zich vervolgens volledig bedelven onder de woordenstroom van een ontkennende wethouder. Alles ligt volgens hem aan de inwoners en organisaties, de gemeente treft geen blaam. Ja ja, dat geloof je zelf. Het ergste is nog dat beide damesraadsleden gedwee terug kruipen in hun hok en de burgemeester niet weet hoe gauw ze de discussie moet afhameren want daar is ze best bedreven in. Wat een soap. Zijn er nog kiezers in de zaal? Ik denk dat de heemkunde vereniging Nederweert hier maar eens goed stelling in moet nemen want als lid voel ik me toch wel afgeserveert. Want van de raadsleden hoef je niet veel te verwachten.

  5. Beste H.van Veldeke, ook hier wordt weer de mond gesnoerd , zodat ze terug in hun mandje gaan. Ben het helemaal met U eens..Discussies daar houden ze niet van., en luisteren naar de burgers Ze beslissen doen ze voor hun zelf en niet voor hun inwoners. Het geloof in de politiek is helemaal weg. Het is kerstmis , en de stal gaat dicht, blij met hun behaalde punten. Het moet toch een heerlijk voldaan gevoel geven , en denk maar niet aan de teleur gestelde burgers. De kerststal heeft nog ruim plaats voor ezels.iaiaiaiaia.

  6. Daar kan ik me als teleurgestelde burger vlakbij het winst draaiende turbinepark alleen maar bij aansluiten want daar krijgen de bewoners dezelfde speciale behandeling als de heemkundigen krijgen, en dat verdienen ze geen van allen niet maarja iedereen klaagt maar er verandert niks.

  7. Wie kan me nu eens uitleggen wat daar speelt bij de gemeente als het gaat om die al veel te lang durende soap rond de erfgoedkommissie en de heemkundevereniging? Als ik het begin van de film van de raadsuitzending bekijk dan kan ik me voor de zoveelste keer niet aan de indruk onttrekken dat de juristen van de gemeente het bestuur hebben overgenomen. Kritische vragen van een paar raadsleden worden gewoon niet beantwoord! En de burgemeester doet ook een flinke duik in het zakje. Blijkbaar is er veel te verliezen.
    Burgers hebben recht om te weten welk spelletjes hier wordt gespeeld. Wat gebeurt daar in de achterkamertjes? Dit voelt gewoon niet goed. Wie legt het me uit?

  8. Er zal zo te zien veel op het spel staan voor de burgemeester


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie