Skip to content

Warm welkom tijdens nationale naturalisatiedag 2022

Redactie
16 december 2022 | 15:00

Advertentie

Mensen met een andere nationaliteit kunnen ervoor kiezen om via naturalisatie Nederlander te worden. Het afgelopen jaar doorliepen 11 inwoners van de gemeente Nederweert deze procedure. Op donderdag 15 december, tijdens de nationale naturalisatiedag, heette burgemeester Op de Laak de nieuwe Nederlanders welkom tijdens een feestelijke bijeenkomst bij openluchtmuseum Eynderhoof.

Naturalisatiedag

Jaarlijkse ceremonie
De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De gemeente organiseert deze jaarlijkse ceremonie. Eerder dit jaar vond, met het opheffen van de beperkende coronamaatregelen, al een naturalisatieceremonie plaats voor de nieuwe Nederlanders van de twee voorbijgaande coronajaren.

Verklaring van verbondenheid
Tijdens de ceremonie memoreerde burgemeester Op de Laak de verklaring van verbondenheid. “Bij het uitspreken van de verklaring beloof je de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap behoren te respecteren. Met het afleggen van de verklaring verkrijg je de Nederlandse nationaliteit en ontvang je het Koninklijk Besluit.”

Leefbaarheid
Nadat ook mevrouw Hannah Paymard namens de nieuwe Nederlanders gesproken had, vertelde regisseur leefbaarheid Harold van der Haar over de vele mogelijkheden die er zijn voor mensen die het initiatief willen nemen om iets te organiseren. En bracht hij de Open inlopen, een plek waar mensen elkaar ontmoeten, onder de aandacht. De middag werd afgesloten met een ronde over een kerstachtig Eynderhoof en een welkomstpresentje met lokale producten.

Mooi moment
Burgemeester Op de Laak: “De gezamenlijke bijeenkomst bij Eynderhoof is een mooi moment waar mensen uit verschillende culturen elkaar leren kennen en we ze wat wegwijs maken in het Nederweertse. Wij heten iedereen die mee wil doen in onze samenleving van harte welkom.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie