Skip to content

Sluit het jaar af met een Peelwandeling!

Redactie
15 december 2022 | 20:00

Advertentie

Sluit het jaar af met een stevige winterwandeling door het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens de Eindejaarswandeling op 31 december is er volop gelegenheid om het afgelopen jaar te overdenken en goede voornemens te maken voor 2023. Onderweg vertelt de Peelgids van Staatsbosbeheer je over de natuur in winterrust. Halverwege wordt er geklonken op het nieuwe jaar en na afloop wacht er een Brabants worstenbroodje en een drankje op je in de Peelboerderij.

De Groote Peel

De laatste excursie van het jaar
Op de laatste dag van het jaar kan je nog een paar uur heerlijk rustig wandelen door het Nationaal Park De Groote Peel. De Eindejaarwandeling vanaf buitencentrum De Pelen is een ideale gelegenheid om, samen met vrienden, familie of in je eentje te genieten van een dagje in de natuur. Halverwege de excursie van ongeveer 12 kilometer komt de fles met Peelneut tevoorschijn en wordt er geklonken op het nieuwe jaar. Na afloop samen nagenieten met een Brabants worstenbroodje (ook vegetarisch) en een drankje in het buitencentrum.

De Groote Peel is het kleinste nationaal park van Nederland. Toch heeft dit hoogveengebied veel te bieden. Het landschap is weids en open met waterplassen, heide en kleine stukken bos. Het gebied is onder meer bekend vanwege zijn vogelrijkdom maar ook de cultuurhistorie. In de Peelstreek is vroeger turf gestoken en de sporen van dit turfsteekverleden zijn nog zichtbaar in het landschap. Zo zijn de paden waarover je wandelt dezelfde paden waarover de turfsteker vroeger ‘het zwarte goud’ vervoerde. De houten knuppelbruggen zijn van latere datum en aangelegd om het oorspronkelijke moeras toegankelijk te maken voor wandelaars.

Informatie en reserveren
Deelname aan de Eindejaarwandeling kost €15,00 inclusief Peelneut, worstenbroodje en drankje na afloop. De excursie start om 11.00 uur en is ongeveer 12 kilometer lang. Online reserveren is noodzakelijk via de website. Let op: De paden in de Peel zijn soms modderig. Zorg voor stevige, waterdichte schoenen. Denk ook aan een lunchpakket en (warm) drinken voor onderweg!

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje.

Het buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op eerste Kerstdag is het buitencentrum gesloten. Voor meer informatie kijk je op de website.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

1 Reactie

  1. Zo zeg niet bepaald goedkoop
    15 euries??
    Vele gezinnen zullen dit niet kunnen opbrengen.
    Staatsbosbeheer krijgt genoeg subsidies waarom dan de hoofdprijs voor een wandeling ?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie