Skip to content

Veel informatie opgehaald tijdens focusbijeenkomsten

Redactie
30 november 2022 | 16:30

Advertentie

Hoe zie jij de kernen en bedrijventerreinen van Nederweert voor je over 10 jaar? Een groot aantal inwoners en ondernemers praatten mee over dit onderwerp. Dat deden ze tijdens één van de vijf focusbijeenkomsten die in oktober plaatsvonden. Samen met de informatie van de eerste meedenkavond op donderdag 22 september ligt er genoeg materiaal voor de projectgroep om verder te gaan.

Omgevingsvisie

Graag meepraten
Inwoners van de gemeente Nederweert zijn betrokken en praten graag mee over hun omgeving. Of het nu gaat om wonen, groen, leefbaarheid, duurzaamheid of bedrijvigheid. Er werd dan ook veel informatie opgehaald tijdens de bijeenkomsten.

Omgevingsvisie
Deze informatie gebruikt de gemeente bij het opstellen van de omgevingsvisie voor de kernen en bedrijventerreinen. Een omgevingsvisie brengt verschillende soorten beleid en thema’s samen in één integrale visie. Eerder stelden ze een omgevingsvisie op voor het buitengebied van Nederweert. Ook voor de kernen en bedrijventerreinen verwelkomen ze de inbreng van inwoners, ondernemers en andere partijen.

Resultaten per focusbijeenkomst
De resultaten van de focusbijeenkomsten zijn per avond en per kern uitgeschreven en in een aantal onderwerpen onderverdeeld. Het zijn meningen van individuele inwoners. Daardoor kunnen er verschillende uitspraken over één onderwerp staan. De input van inwoners dient als inspiratie voor de omgevingsvisie. De komende periode gebruikt de projectgroep om de informatie verder te analyseren.

Bedankje van wethouders
Namens het college van burgemeester en wethouders bedanken wethouder Franssen (economie) en wethouder Ten Kate (ruimtelijke ordening) iedereen nogmaals voor hun inbreng en betrokkenheid. Dat geldt ook voor de locaties waar ze te gast waren.

Informatie nalezen
Wil je alle informatie over de omgevingsvisie voor kernen en bedrijven rustig nalezen? Kijk dan hier. Daar vind je ook de planning en eerdere nieuwsberichten.

Advertentie

1 Reactie

  1. Als het hier dezelfde inspraak betreft als met de ontwikkeling van de kanalenviersprong is dit weer eeen gemiste kans om Nederweertecht op de kaart te zetten, wat laten ze daar een enorme kans liggen om eindelijk eeens iets goed te realiseren, zoals de plannen nu zijn gepresenteerd lijkt het HELEMAAL nergens op…
    Aldus een aanwonende bezorgde burger…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie