Skip to content

Brand crisisnoodopvang Someren aangestoken | Burgemeester Blok; ‘vreselijk voor de eigenaren’

Redactie
24 november 2022 | 13:32

Advertentie

De brand in de toekomstige opvang voor asielzoekers in Someren is aangestoken. Dat bevestigt de burgemeester van Someren, Dilia Blok, in een reactie. Komende maandag zouden de 450 asielzoekers arriveren op de locatie aan De Hoof.

Brandstichting

Reactie burgemeester Blok
Ik vind het verschrikkelijk dat er vannacht brand heeft gewoed bij groepsaccommodatie De Hoof. Het is vreselijk voor de eigenaren die met hart en ziel al jaren deze groepsaccommodatie runnen. Gelukkig waren er geen mensen in het gebouw en zijn er geen slachtoffers gevallen. De brand was snel onder controle.” De politie doet op dit moment onderzoek. ”Het mag duidelijk zijn dat ik dit soort gewelddadige acties afkeur.” Wat dit voor gevolgen heeft voor de crisisnoodopvang die volgende week start, is nu nog niet duidelijk.

Veel weerstand in het dorp
De asielzoekers komen, volgens het plan, vanaf maandag 28 november naar de locatie aan de Hoof en vertrekken daar weer maximaal 27 januari 2023. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang kan voor een gedeelte van deze groep de opvang, als dat nodig is, verlengd worden tot begin maart. Tegen het plan van de gemeente Someren kwam vanuit het dorp veel verzet. Ruim honderd inwoners hebben op zondagmiddag 23 oktober geprotesteerd op het Wilhelminaplein, bij het gemeentehuis, tegen de noodopvang. Ze zijn bang voor overlast en vinden het aantal mensen dat wordt opgevangen te groot. Voor de realisatie van de opvanglocatie bij groepsaccommodatie De Hoof heeft het college van burgemeester en wethouders een gedoogbeslissing verleend.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie