Skip to content

VIDEO: Stralende kinderen tijdens Sinterklaasintocht Nederweert

Redactie
14 november 2022 | 10:59

Advertentie

Sinterklaas is zondagmiddag, onder een stralende zon, met de boot in Nederweert aangekomen. Vergezeld door een grote groep pieten en begeleid door bootjes van de Waterscouting arriveerde sinterklaas precies om 14:00 uur bij Brug 15 aan de kade van Steer in Nederweert.

Sinterklaasintocht Nederweert

Het Sint Nicolaas Comité Nederweert en Budschop organiseerde zondag 13 november weer de traditionele intocht in Nederweert. Heel veel kinderen van Nederweert en hun ouders waren naar de brug gekomen om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. Rolf Verheijen hete Sinterklaas welkom namens alle kinderen van Nederweert. Natuurlijk was burgemeester Op de Laak ook aanwezig om de Sint te begeleiden door de straten van Nederweert.

Nadat Sinterklaas voet aan wal zette is hij onder begeleiding van muzikale klanken van Harmonie Sint Joseph door de Brugstraat en de Kerkstraat naar Gemeenschapshuis De Pinnenhof gebracht. De route was wat lang voor Sinterklaas. Daarom kwam Lei Tillemans met een prachtige koets met paarden om Sinterklaas naar het gemeenschapshuis te brengen. In De Pinnenhof was aansluitend aan de intocht een Sinterklaasmiddag voor jong en oud met niemand minder dan ‘disco-piet’.

Spannend
In het gemeenschapshuis werd duidelijk dat het allemaal goed is gekomen met de ‘PIET MINDER op het DAK zakken’ uit het Sinterklaasjournaal van Nederweert. Alle kadootjes zijn terecht dankzij de inzet van de burgemeester en de medewerker van de gemeente. Alle kadootjes zijn in jutte zakken gestopt zodat de pieten ze naar de juiste kinderen kunnen brengen. Vanavond kunnen de kinderen dus met een gerust hart de schoen zetten.

Bekijk hier de foto’s terug.

Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Sinterklaas Comité, Shoeby, Dansrijck en Nederweert24.

Advertentie

2 Reacties

  1. Leuk filmpje met blije gezichten.

  2. Wat was het een mooie intocht afgelopen zondag.
    Daarna in de Pinnenhof was het ook een feest. Ontzettend leuk georganiseerd allemaal.
    Complimenten voor de organisatie.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat-Unne-Kraom-Biem-Sjef-en-Gijs
Benieuwd naar de huisdieren van…?
7 september 2024 | 17:00
2024_09_19 Waat-unne-Kraom-Anne-en-Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00

Advertentie