Skip to content

BDL/Martens Finance pakt 5-4 winst tegen Veerbenders/VanEschBiljarts

Redactie
12 november 2022 | 14:00

Advertentie

Na de gevoelige nederlaag van vorige week tegen BC Maarland was het afwachten of BDL/Martens Finance zich zou kunnen herpakken tegen Veerbenders/VanEschBiljarts uit Gronsveld. Immers, BDL kon deze keer geen beroep doen op Johan Martens en Jan Kanters. Veerbenders daarentegen was, met meervoudig nationaal en internationaal kampioen Jean Bessems, in de sterkste formatie naar Nederweert afgereisd.

BDL/Martens Finance

Het team kadristen uit Nederweert deed het prima. Door het hoogste teamgemiddelde (77% tegen 75%) was het extra partijpunt voor BDL en werd een 5-4 zege behaald.
Voor de pauze speelde Louis Pols (BDL) een verdienstelijke partij tegen Roger Cleuskens (Veerbenders). Cleuskens opende de partij vanaf acquit met een serie van 44 caramboles en liet meteen zien met welke bedoelingen hij naar Nederweert was gekomen. Pols kreeg niet meteen het gewenste ritme te pakken en keek al snel tegen een grote achterstand aan. Behoudens een kleine hapering in de derde beurt was Cleuskens niet te stoppen en speelde in vlot tempo en technisch goed spel (trekstoot, piqueren, bandstoot, waren perfect) de 130 caramboles in 6 beurten bijeen. Louis Pols (BDL) behaalde een gemiddelde van 6,66. Cleuskens noteerde 21,66; het hoogste gemiddelde van de avond.

Op de andere tafel was Jos Kemmerling (BDL) oppermachtig tegen Wiel Wolters (Veerbenders). Kemmerling straalde rust en concentratie uit en dat vertaalde zich in prima kaderspel. Met de hoogste serie (69) van de avond en een gemiddelde van 18,30 caramboles toonde Jos zich een zichtbaar blij en tevreden mens. Het was zijn beste prestatie tot nu toe in dit seizoen. Beide partijen van ieder 6 beurten werden in nog geen 45 minuten afgewerkt.

Na de pauze konden de aanwezigen in dorpscafé Centraal wederom genieten van mooi kaderspel. Voor meerdere gasten was er een weerzien met Jean Bessems. In de 60-er jaren de Limburgse ster aan het biljartfirmament. In de discipline kunststoten en fantasie klassiek schreef hij vele titels op zijn naam. En ook nu liet hij zien nog over veel kwaliteiten te beschikken. Bessems ging in een hoog tempo op zijn prooi (wit-rood-wit ballen) af, maar toonde alle rust bij de afstoot. Het leek of de tijd voor hem heeft stilgestaan, zo goed als zijn spelinzicht en timing nog is bij kader 57/2. Tegenstrever Peter Poeth van BDL (“ik had mijn zoon verteld dat ik tegen Jean Bessems speelde”) miste duidelijk wedstrijdritme maar haalde in 10 beurten toch een gemiddelde van 6,80. Na vijf beurten noteerde Bessems (Veerbenders) 103 caramboles. Hij eindigde de partij in 10 beurten en 16,00 gemiddeld.

De partij tussen Lei Kanters (BDL) en Jean Godeyne (Veerbenders) was er met 17 beurten een van de lange adem. Kanters (BDL) bereikte in de 17e beurt met een slotserie van 16 de finish van 130 caramboles. In de nastoot maakte Godeyne (Veerbenders) het nog spannend maar bleef op 5 caramboles steken. Einduitslag: 5-4

Programma
24-11-2022 UIT Ricky`s Pub/Andy Verjans – BDL/MARTENS FINANCE

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie