Skip to content

Webinar ‘Hoe regel ik de financiën’ en mantelzorgwandelingen

Redactie
3 november 2022 | 19:00

Advertentie

Punt Welzijn organiseert binnenkort twee nieuwe bijeenkomsten voor mantelzorgers uit de gemeente Nederweert en Weert. Op donderdag 17 november kun je deelnemen aan de webinar ‘Hoe regel ik de financiën als diegene voor wie ik zorg dit niet meer kan?’ en op vrijdag 18 november organiseert Punt Welzijn voor de eerste keer een mantelzorgwandeling.

Punt Welzijn

Webinar ‘Hoe regel ik de financiën’
Als mantelzorger regel je vaak (bank)zaken voor en namens degene voor wie je zorgt. Veelal in overleg met de zorgvrager. Maar wat als de zorgvrager snel zieker wordt en niet meer in staat is om zelf beslissingen te nemen of geen handtekening meer kan zetten om financiële zaken af te handelen?

In dit webinar vertellen we je hoe je de vertegenwoordiging kunt regelen en hoe je daarmee eventueel lastige en frustrerende situaties in de toekomst kunt voorkomen. Het webinar wordt via Zoom gegeven op donderdag 17 november van 20:00 tot 21:00 uur. Aanmelden is gratis en mogelijk via www.puntwelzijn.nl.

Mantelzorgwandeling
Onder leiding van IVN-gids Dyonne Heijnen en mantelzorgondersteuner Marion van den Bercken van Punt Welzijn krijgen mantelzorgers de gelegenheid er samen op uit te trekken. Onder het wandelen krijgen mantelzorgers natuur-weetjes of praktische oefeningen aangeboden die hen helpen ontdekken wat helpend is om voor zichzelf te zorgen en stress te voorkomen. De wandeling is daarnaast bedoeld als moment van ontspanning en ontmoeting. De mantelzorgwandeling is dan ook een activiteit waarin beweging en mindfulness hand in hand gaan. De wandeling wordt afgesloten met een koffiemoment om de indrukken met elkaar te delen. Er wordt telkens voor een ander vertrekpunt in Weert of Nederweert gekozen. Op 18 november gaan we wandelen in wandelgebied de Krang in Swartbroek.

Om voldoende aandacht te kunnen hebben voor iedere deelnemer is er een maximum van 12 deelnemers. Vanaf 4 deelnemers gaat de wandeling door. De wandeling is inclusief 1 kop koffie of thee. Overige kosten en vervoer zijn voor eigen rekening. Aanmelden is verplicht en is mogelijk via www.puntwelzijn.nl.

Neem bij vragen over deze bijeenkomsten contact op met Punt Welzijn via mantelzorg@puntwelzijn.nl of via 0495-697900.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie