Skip to content

TWC Weert organiseert Land van Horne MTB toertocht

Redactie
27 oktober 2022 | 13:00

Advertentie

TWC Weert organiseert op zondag 13 november de 8e editie van de Land van Horne MTB Toertocht. Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB-, MTB-fiets of gravelbike voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

TWC Weert

MTB Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 20 km (kidsroute), 30 km, 40 km, 55 km en de uitdagende 65 km en Gravelride deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 75 km en 95 km.

Nieuw in de editie van 2022:

  • Gravelride; Gravelrides winnen steeds meer aan populariteit. TWC Weert springt in op de deze ontwikkeling met twee routes van 75 en 95 km. De gravelbikers passeren ook de (MTB) rustplaats met versnaperingen en na afloop worden de gravelriders getrakteerd op een Belgisch biertje en een lekkere hamburger.
  • MTB DeLuxe; voor de bourgondische deelnemers aan de MTB tocht bestaat er de mogelijkheid om de inschrijving uit te breiden met een hapje en drankje na afloop. De deelnemers aan de MTB DeLuxe ontvangen na afloop een Belgisch biertje en een lekkere hamburger in de gezellige feesttent.

Deelname aan Gravelride en MTB Deluxe kan alleen op basis van voorinschrijving. Inschrijven kan via TWC Weert of deze website.

Uniek bij de Land van Horne MTB Toertocht/Gravelride.

  • Mogelijkheid om digitaal te betalen d.m.v. scannen QR code.
  • Mooie route langs het Blauwe meertje. Door de afgravingen veranderd het parkoers elk jaar. We kunnen nu bijna volledig rond het meer fietsen.
  • De route verloopt door de mooie natuur die Weert rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van “het dak van Weert” de voormalige vuilstort in Altweerterheide.
  • Duurtocht van 65 km. De route bestaat uit drie lussen. De eerste en tweede lus zijn volledig voorzien van routepijlen de derde lus kan alleen op navigatie gereden worden. GPX bestanden zijn een week voor de tocht beschikbaar op TWC Weert of de website van Fietssport.
  • Voor de Kids (< 15 jaar) bestaat de mogelijk om deel te nemen aan een clinic mountainbike in combinatie met het rijden van (een deel van) de kidsroute. Ouders mogen ook deelnemen,
  • Voor de jongeren (14 – 18 jaar, ouder mag ook) is er een voor Weert unieke en spectaculaire clinic Downhillen op “het dak van Weert” de voormalige stortplaats in Altweerterheide.

Clinics
De clinics worden gegeven door een ervaren en gecertificeerde trainer en begeleid door trainers van TWC Weert. Meer informatie over de clinics tref je aan op de website van TWC Weert. Wil je deelnemen aan een van de clinics geef je dan op door een bericht te sturen naar fietsclinic@twcweert.nl onder vermelding van je NAW gegevens en geef aan of je aan de Kids clinic of de clinic Downhillen wil deelnemen. Aan de clinic zijn geen kosten verbonden. De clinics worden mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking van TWC Weert met Limburg Cycling en Gemeente Weert. In de Tungelerwallen is weer een gezellige rustplaats ingericht met gratis versnaperingen.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8:30 uur tot 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 7,50 en voor NTFU leden €5,50 (Scan to go aanwezig). Bij voorinschrijving ontvang je een extra korting. Voorinschrijven kan via TWC Weert of de website van Fietssport

Inschrijfkosten Gravelride en MTB Deluxe €15,00 en voor NTFU leden €12,00 alleen op basis van voorinschrijving.
Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen (uitgezonderd Gravelride en MTB Deluxe).
Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Kijk voor meer informatie over de route en de sponsoren op de website van TWC Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie