Skip to content

Energiecoaches Warm Wonen in Weert gecertificeerd

Redactie
26 oktober 2022 | 10:00

Advertentie

Op maandag 24 oktober ontvingen elf energiecoaches van Warm Wonen in Weert het certificaat voor het leertraject Energiecoach Basis. Zij zijn geslaagd als energiecoach. Binnenkort volgen er nog twee. De opleiding tot energiecoach wordt gegeven door de coöperatie Hoom. Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio. Van én voor lokaal.

Warm Wonen in Weert

De energiecoaches zijn nu gecertificeerd en beschikken over ruime kennis om de inwoners van de gemeente Weert te kunnen adviseren over energiebesparen. Tijdens de opleiding kwamen aan bod: bouwtechnische aspecten en isolatiemaatregelen, installatietechnische maatregelen, subsidie en financiering, besparen door kleine maatregelen en gedragsverandering. De opleiding werd afgesloten met een praktijkoefening in een digitale voorbeeldwoning.

De energiecoaches helpen de inwoners in de gemeente Weert bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Zij zijn de buurman of -vrouw met kennis. De energiecoaches helpen bij het maken van keuzes en het daadwerkelijk nemen van energiebesparende maatregelen. Zo wordt energiebesparing voor iedereen duidelijk en begrijpelijk.

Inwoners van de gemeente Weert kunnen op deze website de vragenlijst over hun woning en energieverbruik invullen en aangeven of ze bezoek van een energiecoach aan huis willen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie