Skip to content

Boek met ‘alles’ over Nederweert vliegt de deur uit

Redactie
22 oktober 2022 | 11:00

Advertentie

Het loopt storm met de voorintekening op het nieuwe boek “Vizier op Nederweert, in stukjes en beetjes”. Al 600 exemplaren werden bij voorintekening verkocht terwijl het boek eigenlijk pas op 5 november daadwerkelijk verschijnen gaat.

Vizier op Nederweert, in stukjes en beetjes

Elk huishouden
De mooi vormgegeven bundel van 140 korte verhalen met honderden met humor beschreven weetjes over Nederweert en de Nederweertenaren mag eigenlijk in geen enkel Nederweerter huishouden ontbreken, stelt Huib van Deursen, directeur van Drukkerij Van Deursen die verder zegt: “Ook wij zijn blij verrast door het grandioze verkoopsucces van dit boek, nog voor verschijning. We zijn dan ook als een speer begonnen met de tweede druk. Het is, al zeg ik het zelf, een prachtig vormgegeven boek geworden waar we niet alleen de hele gemeenschap mee hopen te plezieren maar waar we ook weer een mooi staaltje van ons vakmanschap als bijna 100-jarig bedrijf mee ten toon spreiden”.

Fascinerend leesboek
Dat wordt ook beaamd door schrijver Alfons Bruekers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert, die met deze publicatie het tiende deel in een serie uitgeeft. “Dit is echt een van de eerste tot de laatste bladzijde fascinerend leesboek voor jong en oud met korte vertellingen. Als je dit gelezen hebt dan snap je waarom Nederweert is zoals het is. Alles heeft een oorzaak, een reden en een geschiedenis. Net als die populaire facebookrubriek kun je ook over dit boek zeggen: Je bent pas Nederweertenaar…. als je dit boek gelezen hebt”.

Voorproever
Dat is niet alleen de mening van de makers zélf. We vroegen het ook aan oud-journalist en columnist Gerard Kessels. Hij ‘proefde voor’ en schreef enthousiast: “Dit boek voegt nog iets toe. Dit zijn niet de grote brokken, niet de gongslagen van de geschiedenis. Dit zijn korte stukjes. Faits divers uit het verleden. ”Te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet”, zegt de auteur zelf. Maar hoe dan ook zou het zonde zijn als ze verloren zouden raken. Dus voilà, hier zijn ze. Veilig op hun plek. Gebundeld in ‘Vizier op Nederweert in stukjes en beetjes’. Zoals een column in een krant even een rustplek is in de baaierd van het nieuws, zo zijn deze stukjes een aangenaam moment van ontspanning in het cijfer- en feitenmateriaal dat de geschiedenis nu eenmaal is. En lezer, u hoeft niet bang te zijn dat u hier de draad kwijt raakt. Dit zijn alleen maar prettige, korte draadjes”.

Het perfecte cadeau
Vizier op Nederweert”: een boek dat je niet kunt laten liggen. Het perfecte cadeau voor de komende feestdagen. Om te krijgen en cadeau te geven. Ook als relatiegeschenk voor bedrijven, of in het kerstpakket van medewerkers. Met een warme trui en deze dikke ‘turf’ van een boek van 324 pagina’s kom je zo de winter wel door!

De voorintekening loopt tot 1 november 2022. Teken nu in en profiteer van een gereduceerde prijs van slechts € 21,95 (excl. eventuele verzendkosten). Na verschijning bedraagt de prijs € 24,50 (excl. verzendkosten). Wees er wel snel bij want de boeken vliegen de deur uit. Meer info en bestellen?

Surf naar Shop24.

Drukken van het boek bij Drukkerij van Deursen Nederweert

Advertentie

3 Reacties

  1. Vraagje: wij hebben in december familiereunie van neven en nichten met aanhang, allemaal uitgezwaaid over het hele land. Ik zou ze graag dat boek willen geven als presentje. Kan ik een aantal kopen met korting? Waar moet ik daarvoor zijn?

  2. Beste Theo, dat is een uitstekend idee. Dit boek voor jong en oud is ook buitengewoon geschikt als kerstpakketgeschenk, voor familiereünies en wat dies meer zij. Een bijna vuistdik en mooi vormgegeven verhalenboek.
    Over kleine kwantumkorting valt zeker te praten. Neem daarvoor contact op via de facebookgroep Nederweertsverleden.
    Dank voor je interesse!

  3. Ik kan niet wachten tot ik dat boek in mijn handen heb. Leuk dat er zoveel mensen bezig zijn met historie en heemkunde en dat mensen die daar anders over denken in onze gemeente zich dat langzaam gaan realiseren.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie