Skip to content

Terugkijken | Raadsvergadering Gemeente Nederweert 18 oktober 2022

Redactie
18 oktober 2022 | 18:45

Advertentie

Op dinsdag 18 oktober om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad.

Raadsvergadering

Agenda
Op de agenda staan o.a.:

  • het vaststellen van het bestemmingsplan Bosserstraat ong.
  • het vaststellen van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Nederweert 2023

In raadzaal of online volgen
Iedereen is van harte welkom in de raadzaal. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente Nederweert of Nederweert24.

Advertentie

10 Reacties

  1. Vraagje: waarom wordt de burgemeester altijd zo nerveus als het gaat over die al een jaar voortpruttelendeverfgoedkwestie? De hamerslag volgt dan altijd supersnel. Is er sprake van een unconvenient truth?
    Wel fijn dat wethouder Tenkate zo’n warm heeft voor de heemkundevrijwilligers. Zelfs raadslid Van Nierop mist de rondleidingen zei hij.
    Nu op naar de begroting!

  2. In de weken voor de afgelopen verkiezingen maakte de partij van dat raadslid dat zo’n interesse heeft in rondleidingen altijd ‘walk en talk’ trips door de gemeente. Hoor je overigens niks meer van. Maar wel bleren over andere en hun wandelingen. Daar zal wel wat anders spelen.

  3. Tijdens de raadsvergadering kregen de oppositie partijen door de partij van de macht van het getal (de grootste partij) te horen dat het niet hoort om moties in te dienen. De discussie dient volgens deze partij in het presidium (een van de geheime kistjes) plaats te vinden.
    Deze onderwerpen dienen echter in de openbaarheid bediscussieerd: Dualisme. Openheid daar hebben de burgers recht op. Deze discussies vinden meestal plaats in openbare commissie vergaderingen. Echter deze openbare commissie vergaderingen wilde de politiek van Nederweert niet. Nu vinden de discussies dus plaats tijdens de raadsvergaderingen. Waar de partij van de macht van het getal niet blij mee was. Men kon er op worden aangesproken.

    Positief dat toch een aantal partijen moties hadden ingediend!
    Moties over de NS: Hier ging Nederweert weer op een eiland zitten om af te wachten of Weert ook in actie kwam richting het vervoer van de NS. Jammer voor de leerlingen/studenten die verder studeren als de omgeving van Weer/Nederweert. Niet aangenomen.
    Motie over de WMO: Hier ging de bestuurder in de verdediging zitten. Wat helemaal niet nodig was. Niet aangenomen.
    Motie over de vraag bij de provincie voor een MER voor een Recycling Bedrijf. Deze motie had betrekking op de uitstoot van fijnstof en andere stoffen van dit bedrijf. Deze uitstoot is de afgelopen periode toegenomen in deze omgeving. Het gaat hier om de gezondheid van de bewoners van Nederweert. Net als zoveel andere onderwerpen in Nederweert bleef de politiek weer steken in het belang van hun clientèle. Als er hier geen actie ondernomen hoeft te worden, hoeft dit ook niet voor de andere onderwerpen waar de fijnstof/luchtkwaliteit een probleem is. Dit noemt men voorsorteren. De gezondheid van de burgers kwam weer niet op de eerste plaats. Jammer dat men niet de motie zo aan kon passen, zodat er wel actie genomen kon worden richting de provincie voor het opstellen van een MER voor dit bedrijf. En er jammer geen stevige steun voor deze actie kwam van de politiek voor de wethouder. Niet aangenomen.

    Ook positief was dat de burgemeester de discussie niet altijd af hamerde. Hoewel de schorsingen wel van invloed hebben kunnen zijn.

    Verder hoop ik voor wat het onderwerp klachten afhandeling, deze verbeterd gaat worden en de burgers van Nederweert niet in een juridische strijd getrokken worden.

  4. @Verbazing, misschien zou u beter ook eens naar de redenen kunnen luisteren. Die waren wat mij betreft volkomen logisch. Maar goed, als je alleen maar hoort dat de moties afgewezen worden kan ik begrijpen dat je verbaast bent. Iets beter luisteren kan een stuk van die verbazing wegnemen wellicht. Waar ik juist verbaasd over was was het feit dat dhr van Nierop op de wandelingen inging alsof de gemeente die verboden had. Met andere woorden: gemeente jullie doen iets verkeerd. Althans zo begreep ik het. En dat terwijl zijn partijgenoot die wandelingen juist om zeep heeft geholpen. En dan op het einde van de vergadering nog durven zeggen dat de huidige wethouder geen sorry had mogen zeggen voor wat de vorige wethouder gedaan had.

  5. @Loes
    Duidelijker had ik het niet kunnen zeggen.

  6. Het mooie van die filmpjes op Nederweert24 is dat je alles nog eens op je gemak kunt terugkijken. Bij mij viel wel de broek uit toen ik tijdstip 29 minuten raadslid Van Nierop quasi nonchalant hoorde vragen of de gemeente indirecte of indirect betrokken was bij het stoppen van de jarenlang succesvol gehouden erfgoedrondleidingen door Nederweert. De verantwoordelijke wethouder Ten Kate ontkende dat met opvallend veel woordgebruik. Toch wist dhr. van Nierop zelf ook heel goed hoe de vork aan de steel zit met het stoppen van die excursies en wie daar de hand in had. En als hij dat vergeten is dan moet hij dat maar aan eens aan de oud-wethouder vragen.

  7. De handen wassen in onschuld, noemen ze zoiets…. Komt zowel in de bijbel als in de politiek veel voor. En blijkbaar niet alleen bij cda.
    Persoonlijk vind ik het een groot gemis dat die rondleidingen niet meer gegeven worden.Tenkate heeft het over ‘initiatief van betrokken vrijwilligers dat de gemeente niet hoeft te doen’. Hij zal toch eens zichzelf moeten afvragen wat de gemeindje geflikt heeft met die betrokken (=vertrokken…) vrijwilligers. In plaats van een rookgordijn van woorden op te laten stijgen tijdens de raad. Zijn daar dan geen “emissienormen” voor vraag je je af.

  8. De nieuwe wethouder doet zijn best maar misschien schrijft hij wat hem opgedragen wordt door de burgemeester en de gemeentesecretaris.
    Dat zou mij niks verbazen.

  9. het is te hopen dat de werhouder zich dan aan de wet houdt en niet alleen aan wat hem wordt opgedragen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie