Skip to content

ZAPpers, hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Redactie
6 oktober 2022 | 17:00

Advertentie

Nederweert telt momenteel zo’n 70 vrijwilligers die regelmatig zwerfafval opruimen. Afgelopen weekend kwamen zo’n 35 van de ZAPpers samen bij museum Eynderhoof in Nederweert-Eind tijdens een ZAPpers-bedankdag. Er werden ervaringen gedeeld en er was waardering.

Zwerfafvalpakker

ZAPper staat voor zwerfafvalpakker. Het zijn inwoners die vrijwillig een bijdrage leveren aan het schoonhouden van de openbare ruimte.

Jarenlange inzet
Wethouder Franssen sprak aan het begin van de bijeenkomst zijn waardering uit voor de inzet van alle vrijwilligers. Veel van de ZAPpers werken al jarenlang aan het schoonhouden van de buurt. De een gaat alleen op pad, de ander doet dat met zijn tweeën of in een groepje. De gemeente ondersteunt hen met praktische zaken als handschoenen en grijpers en zorgt voor het afvoeren van het verzamelde zwerfafval.

Veel positieve reacties
Na een gezamenlijke lunch kregen de ZAPpers in kleinere groepen een rondleiding door Eynderhoof. De gidsen van het museum vertelden hoe het leven er vroeger uitzag. Ondertussen deelden de ZAPpers hun ervaringen. Veel van hen ontvangen positieve reacties van voorbijgangers als ze aan het werk zijn.

Idee van Frans Everaerts
De bijeenkomst was een idee van één van de ZAPpers van het eerste uur, Frans Everaerts. Het was voor het eerst dat de ZAPpers elkaar zo ontmoetten. Met een drankje en een kleine attentie werd de eerste ZAPpers-bedankdag succesvol afgesloten.

Advertentie

2 Reacties

  1. Frans en mede-ZAPpers,
    Jullie zijn te gek! Fijn dat deze bijeenkomst voor jullie is georganiseerd.

  2. Gemeente met name Nicole Luyten, Marcel Tinnemans en natuurlijk wethouder Franssen hartelijk dank voor de heerlijke middag, de rondleiding door een enthousiaste gids was voor ons een aangename verrassing, al 26 jaar dikke vriend en toch nog een hoop opgestoken van dingen waarvan we eerder geen weet van hadden…
    Voor herhaling vatbaar, hoeft natuurlijk niet elk jaar!, het eten was uitstekend verzorgd dank aan Ons Boerenerf voor de heerlijke gerechten!
    Frans en Nelly Everaerts


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie