Skip to content

Korven voor bladafval weer geplaatst in gemeente Nederweert

Redactie
3 oktober 2022 | 13:00

Advertentie

gemeente NederweertDe herfst is begonnen en dat betekent dat je weer bladafval hebt in jouw tuin. Vanaf maandag 3 oktober staan er weer bladkorven op locaties in alle kernen van de gemeente Nederweert.

Bladafval in de korf

Alleen bladafval
De Gemeente Nederweert wijst erop dat de bladkorven alleen bedoeld zijn voor het aanbieden van bladafval. In het verleden is namelijk gebleken dat er ook snoeiafval en ander plantaardig materiaal worden aangeboden. “Mochten we naast bladafval ook ander groenafval aantreffen in een bladkorf, dan zullen we deze korf verwijderen“, aldus de gemeente Nederweert.

Geen plastic zakken
Ook komt het nog steeds voor dat het bladafval in plastic zakken in de bladkorven wordt gedaan. Hierdoor kan het blad niet meer worden afgevoerd als organisch afval. “Wij willen u dan ook vragen om de zakken met blad om te schudden in de bladkorf en de plastic zakken thuis in de afvalcontainer te gooien. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Locaties
De bladkorven vindt u op een aantal plaatsen in elke kern van de gemeente. Dit jaar is er een locatie bijgekomen op de Alexiastraat in Budschop. De bladkorf op de locatie Rogge/Tarwe in Leveroy is verplaatst naar Haver.

Advertentie

1 Reactie

  1. Als de blaar echt gevallen zijn zijn de korven weer weg..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie