Skip to content

Omgevingsvisie: kernen en bedrijventerreinen

Redactie
8 september 2022 | 9:28

Advertentie

Samen met belanghebbenden en belangstellenden stelt de gemeente Nederweert een omgevingsvisie op voor de kernen en bedrijventerreinen. Je kunt daarover meepraten tijdens een bijeenkomst op donderdag 22 september in de zaal van Dansrijck, Kerkstraat 87 in Nederweert. Het programma start om 19.00 uur. Daarnaast organiseren ze in oktober een aantal focusbijeenkomsten.

Omgevingsvisie

Omgevingsvisie
Een omgevingsvisie brengt verschillende soorten beleid en thema’s samen in één integrale visie. Eerder stelden ze een omgevingsvisie op voor het buitengebied van Nederweert.

Thema’s
Voor de kernen en bedrijventerreinen is voor een aantal thema’s kort geleden samen met inwoners en ondernemers nieuw beleid opgesteld. Het gaat onder meer om wonen, mobiliteit en klimaatadaptatie. Daar heeft uitgebreid participatie voor plaatsgevonden. Ook bij de omgevingsvisie verwelkomen ze de inbreng van inwoners, ondernemers en andere partijen.

Wereldcafé
Dat kan bijvoorbeeld op donderdag 22 september tijdens het zogenaamde Wereldcafé. Tijdens deze bijeenkomst krijgen bezoekers een algemene inleiding over de omgevingsvisie. Daarna gaan deelnemers in kleinere groepen met elkaar het gesprek aan over de verschillende onderwerpen. Opgeven voor de bijeenkomst stellen ze zeer op prijs en kan hier. Wethouder Franssen en wethouder Ten Kate zijn ook aanwezig.

Focusbijeenkomsten
Na het Wereldcafé volgen er een aantal focusbijeenkomsten. Deze zijn bedoeld om per kern de ideeën, wensen en kansen en uitdagingen scherper te krijgen. Er zijn bijeenkomsten voor het centrum van Nederweert, Ospel en Ospeldijk, Nederweert-Eind en Leveroy, Nederweert en Budschop en bedrijventerreinen. De avonden beginnen om 19.00 uur. Op korte termijn maken we de data en locaties bekend.

Concept-omgevingsvisie controleren
De opgehaalde opgaven en mogelijke oplossingsrichtingen worden verwerkt in een concept-omgevingsvisie. Dit document koppelen ze terug aan deelnemers, belanghebbenden en belangstellenden. Daarna voeren ze in deelsessies verdiepende gesprekken over de gewenste oplossingsrichtingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie