Skip to content

Hoe herken en help je een laaggeletterde medewerker?

Redactie
1 september 2022 | 15:00

Advertentie

In de Week van Lezen en Schrijven, van 8 tot en met 14 september, wordt er onder meer extra aandacht besteed aan laaggeletterdheid. Ondernemers kunnen op 12 september deelnemen aan een informatieve en interactieve bijeenkomst in het Bibliocenter.

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid op de werkvloer
Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven of rekenen en vaak zijn ze digitaal niet vaardig. Daarmee is de kans groot dat een ondernemer te maken heeft met werknemers die laaggeletterd zijn.

Het is voor leidinggevenden en collega’s vaak lastig om laaggeletterdheid te herkennen. Medewerkers weten dat meestal goed te verbergen. Schaamte speelt daarbij een rol. Met een smoesje of excuus ontlopen ze het probleem. Ze zijn zogenaamd hun bril vergeten of hebben haast en moeten verder. ‘Ik lees het straks wel.’ Of: ‘Vul ik thuis in, geef ik je morgen.’

Direct effect
Wanneer we samen aan de slag gaan met het verbeteren van taal- en rekenvaardigheden, heeft dit direct effect. De productiviteit neemt toe, mensen maken minder fouten en voeren hun werk beter uit. Ook hebben ze minder tijd nodig om informatie te begrijpen en zijn ze minder vaak ziek.

Aanmelden interactieve middag
Tijdens de interactieve middag op maandag 12 september leren ondernemers meer over de achtergrond(en) van laaggeletterdheid en wat het jou oplevert door er in te investeren. Aanmelden voor deze boeiende bijeenkomst kan via digitaalhuis@bibliocenter.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie