Skip to content

Pluimveestallen uit voorzorg dicht tijdens Boeren van Nederweert Dag

Redactie
23 augustus 2022 | 8:34

Advertentie

Om het vogelgriepvirus op veilige afstand te houden, zijn pluimveebedrijven op 11 september niet toegankelijk voor bezoekers tijdens de Boeren van Nederweert Dag. Het bestuur van de lokale vereniging heeft helaas geen andere keuze omdat het risico op besmetting op dit moment te groot is. 

Boeren van Nederweert Dag

De overige deelnemers aan de Boeren van Nederweert Dag, onder wie varkenshouders, akkerbouwers en rundveehouders, stellen hun bedrijf wel gewoon open voor publiek. Via de website www.boerenvannederweert.nl kun je zien welke ondernemers meedoen en je inschrijven voor een boeiende rondleiding. Had je je al aangemeld voor een bezoek aan een pluimveebedrijf, dan kun je nu alsnog een andere keuze maken.  

De Boeren van Nederweert Dag is in de Peelgemeente inmiddels een begrip. Ook tijdens de vierde editie op 11 september laten leden van de lokale vereniging weer vol trots zien hoe professioneel en gepassioneerd zij bezig zijn met de productie van ons voedsel. Een tip: meld je op tijd aan voor een rondleiding. Om de rust in de stal te bewaren en elke bezoeker de persoonlijke aandacht te kunnen geven die hij verdient, is het aantal beschikbare plekken beperkt.

Kleuren voor een traptractor
Ook aan de kleintjes is gedacht. Terwijl de boer jou door de stal leidt, kunnen de kinderen onder het genot van een glaasje ranja met wat lekkers meedoen aan een kleurwedstrijd. Wie de mooiste ‘boerderij-kleurplaat’ maakt, wint een prachtige Claas-traptractor (zie foto), gesponsord door Op ’t Root Landbouwmechanisatie uit Ospel. Is de kleurplaat op 11 september nog niet helemaal af omdat je ook heel graag de dieren op de boerderij wilde aaien? Geen nood, je hebt nog tot 18 september de tijd om ‘m bij de boer in te leveren. De winnaar wordt bekendgemaakt via Nederweert24.

Boeren van Nederweert
De vereniging Boeren van Nederweert bestaat nu ruim vijf jaar. Met allerhande activiteiten, waaronder de jaarlijkse Boeren van Nederweert Dag, laten de deelnemende agrariërs zien welke inspanningen zij leveren voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. Welke keuzes zij maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. Maar ook hoe onmisbaar de agrarische sector in Nederweert is als voedselproducent en banenmotor. De vereniging zoekt rond belangrijke thema’s in het buitengebied ook nadrukkelijk de verbinding met de burger.

Advertentie

2 Reacties

  1. Van mij mogen ze alle stallen dichthouden deze en andere dagen, gezonde lucht is zeldzaam in deze gemeente…
    Productie voor de export hoort niet bij deze tijd!

  2. @ Boeren van Nederweert:

    Terechte actie in de huidige situatie omtrent vogelgriep.

    @ Franske

    – jij rijdt natuurlijk al jaren geen auto meer en gaat niet met het vliegtuig op vakantie om het milieu te ontlasten en luchtkwaliteit te verbeteren.
    – Als we alle industriële productie bedrijven in Nederweert / Weert en omgeving moeten sluiten welke voor minimaal 50% afhankelijk zijn van Export denk ik dat we ook hier weinig bedrijvigheid overhouden…

    Je kunt niet afgeven op 1 sector als de andere geen haar beter zijn…..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie