Skip to content

Je kunt je weer aanmelden: Boeren van Nederweert Dag op 11 september 2022

Redactie
11 augustus 2022 | 10:00

Advertentie

De Boeren van Nederweert zijn trots op hun bedrijf en laten dat op 11 september graag zien. Ben jij benieuwd naar wat er anno 2022 in een boerenbedrijf gebeurt? Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de Boeren van Nederweert Dag via www.boerenvannederweert.nl.

Boeren van Nederweert Dag

Ruim twintig ondernemers van de vereniging Boeren van Nederweert zetten de staldeur voor je open. Pluimveehouders, akkerbouwers, rundvee- en varkenshouders. Ze ontvangen je deze dag thuis aan de keukentafel met een kop koffie. En vertellen over de liefde voor hun vak. Hun inspanningen voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. De keuzes die ze maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. En over het belang van de agrarische sector in Nederweert als voedselproducent en banenmotor.

Om elke bezoeker de persoonlijke aandacht te kunnen geven die hij verdient, geldt er een inschrijving voor de Boeren van Nederweert Dag. Via de website www.boerenvannederweert.nl kun je je aanmelden voor een bezoek aan een van de deelnemende bedrijven. Per bedrijf kun je zien voor hoeveel bezoekers er die ochtend ruimte is. Wees er dus snel bij!

Advertentie

8 Reacties

  1. “Hun inspanningen voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving.” Mooi om te zien dat boeren uitbreiden naar dingen als comedy

  2. Mtje laten ze zien wat ze doen hoe ze doen komt u niet kijken. Maar een mening hebben zonder verder inzucht dat mag. Luisteren naar 1 lobbie maar de andere niet aanhoren dat mag. Of men dan verstandig is tja. Ikzelf wil wel zien wat ze doen etc anders kan ik geen eerlijke mening maken. Maar gelooft u maar de experts van de overheid die leven 100% zonder achterliggende agenda. Maar goed ik ga kijken en luisteren fijn dat mensen nog dingen willen vertellen en ik mijn kennis kan vergroten door alle facetten te belichten..

  3. @ M,

    U heeft duidelijk nog nooit een agrarisch bedrijf van binnen gezien.
    Nu niet, en 20 jaar geleden niet.

    Er is veel verbeterd.
    Er zijn fabrieksarbeiders en omwonenden van fabrieken, autowegen en vliegvelden die er bekaaider van afkomen…..qua leefomgeving & luchtkwaliteit.

  4. Zouden ze ook bijvoorbeeld ook de medicijnruimte laten zien, hoe de dieren geladen worden en dat Rendac ze langs de weg komt halen als gestorven zijn? En vertellen de landbouwers over het preventief spuiten van gif om mogelijke schimmels en kevertjes voor te zijn?
    Nee hoor, het zal net zoals bij de boer zoekt vrouw programma’s op tv alleen een goed-weer verhaal zijn. Laat je niets wijs maken.

  5. Wat een ongefundeerde negatieve reacties weer. Mensen die blijkbaar alleen gras uit eigen tuin eten.

  6. Doospel heeft wel een punt. ‘Boeren van Nederweert’ is een propaganda-vehikel van de intensieve landbouw in onze gemeente. Als ze activiteiten organiseren of berichten plaatsen in de media om hun imago op te vijzelen, mogen ze ook kritisch bekeken worden.
    Ga dus vooral kijken lijkt me en bereid je goed voor. Laat je niet met een marketing-kluitje het riet in sturen, maar stel een paar kritische vragen.

  7. In Doospel eten ze ook liever geen piepers of appels waar een kevertje in leeft , dus ja ook dat word vertelt !

  8. @Buitengebied bewoonster
    Kijk dit is wat ik bedoel ga kijken zie wat en hoe ze doen stel de vragen.
    Als ik Doospels reactie zie dan denk ik u heeft zeker een punt maar ben dan ook eerlijk.
    Niets maar dan ook niets aan de mens is rooskleurig alles wat we doen is schadelijk voor iets.(dus dan de mens ook maar weg doen? omdat dat de snelste weg is naar verbetering?)
    Dat boeren dingen moeten doen om gewassen te bereiden vee groot te moeten brengen etc zal niet op de Rooskleurige partij van de dieren manier gebeuren omdat het gewoon zo niet werkt.Maar ben dan ook eerlijk dat wij hier in nederland al ver voorop lopen dan de rest van de wereld op welzijn medicijnen en pesticiden. Het kan altijd beter maar in de statistieken van alleen al de EU staan we al ver voor op de rest en zo willen ze ook door.
    Maar ben dan ook zo eerlijk en kijk naar uwzelf (en hier bedoel ik ook ik mee)
    Net als bij iedere baan die er is zijn er dingen die gebeuren die eigenlijk niet goed zijn maar niet te voorkomen zijn. Voor ieder kledingstuk die u draagt worden dingen gebruikt die slecht zijn. Voor iedere hap die u neemt is iets nodig. Voor al uw luxe is ergens elders iets gedaan dat voor mens en natuur niet goed is. Maar als men al niet meer mag tonen wat men doet en niet mag proberen uit te leggen of te werken aan verbeteringen / discussies dan staan we gewoon stil. De huidige mens is een raar dier waarvan sommige liever alles verbieden en daardoor alle discussie en groei tegen gaan. evolutie gaat helaas niet in 1 dag maar sinds dag en douw leren we te groeien en innoveren. Dat nu de boeren onder de loep liggen is duidelijk maar kijk gelijk ook eens naar de andere industrieën deze zijn ook schadelijk in meerdere vormen ook op drinkwater etc. dat ze nu niet belicht worden betekend niet dat ze er niet zijn maar geef iedereen een kans om zich te verbetering of de optie om die middelen te onderzoeken en aan te passen. De boer word ook gestuurd door agro economie en de overheid. Dus laat u ook niet blind kijken dat deze partijen hier niet ook een schuld punt in hebben. Ben blij dat ze u de kans geven om tenminste te kijken. Ik kan bijv bij Tata steel niet binnen komen voor een rondleiding idem netcar etc etc. En Laat ze ook gerust trots zijn op wat ze hebben opgebouwd ook voor hun is dit een levenswerk en mss niet in ieders interesse maar ook zij doen er alles aan wat ze kunnen om het goed te doen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie