Skip to content

Land van Horne bedankt buurtbewoners en mantelzorgers en zoekt vrijwilligers

Redactie
9 augustus 2022 | 14:00

Advertentie

Zondag werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een vermeende brand in Woonzorgcentrum kleinschalig wonen (Wozoco) Nedermazehof aan de Maastrichtstraat in Weert. Er moest snel gehandeld worden om de bewoners (31) te evacueren met rolstoelen en bedden uit het complex. Buurtbewoners en mantelzorgers schoten vol liefde en aandacht de medewerkers, brandweerlieden en politie te hulp. Ze zorgden dat de bewoners drinken en dekens kregen, en bleven de bewoners gerust te stellen door muziek en samen te gaan zingen.

Land van Horne

Deze calamiteit is gelukkig voor iedereen goed afgelopen. De slogan ‘Samen Sterk, zorg goed voor elkaar’ is zeker voor de hulp en zorg die geboden werd van toepassing! Daarom kregen de buurtbewoners en mantelzorgers een klein bedankje van de medewerkers van Land van Horne (de personen die niet op de foto staan krijgen hun bedankje nog).

Handen te kort
Ook in de zorg geldt dat er handjes te kort komen. De medewerkers van Nedermazehof zetten ook de komende maanden alle zeilen bij. Velen van hen komen voor en na hun vakantie extra uren werken. Maar om alle diensten gevuld te krijgen, is Land van Horne toch genoodzaakt om werkzaamheden en taken op een andere manier te organiseren. Het kan voorkomen dat andere zorgverleners van een andere woning werkzaamheden overnemen van de zorgverleners waarmee u en uw naaste vertrouwd zijn. Ook is het mogelijk dat de zorg op een ander tijdstip of dag plaatsvindt. De belangrijke welzijnsactiviteiten probeert Land van Horne zo min mogelijk te beperken.

Daarom vragen ze om jouw inzet, als vrijwilliger. “Wij stellen het bijzonder op prijs als je gedurende de vakantieperiode (augustus en september) in de gelegenheid bent om een handje mee te helpen. Het lijkt misschien iets kleins, maar door bijvoorbeeld te ondersteunen bij het eten of een activiteit maak je een groot gebaar. Ook door het maken van een wandeling of het brengen van een bezoekje en toezicht houden in de huiskamer help je enorm“, aldus Land van Horne.

Heb jij 1 uurtje vrije tijd om als vrijwilliger te komen ondersteunen bij Land van Horne? Als je interesse hebt kun je bellen met John Seuren, coördinator vrijwilligerswerk, via he telefoonnummer 06-49590038. Als bedankje krijgen alle vrijwilligers een jaarlijks feest en door het jaar heen attenties.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie