Skip to content

Presentatie Energieopslag in stenen

Redactie
8 augustus 2022 | 16:19

Advertentie

Op uitnodiging van het Kennisplatform van WeertEnergie verzorgen Kees van Nimwegen en Gonnie van der Vorst van het Brabantse bedrijf Nice Developments op 23 augustus om 19.30 uur een presentatie over de bouw en ontwikkeling van de CESAR warmte-accu in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Kees van Nimwegen is de uitvinder van deze warmte-accu technologie, waarmee grootschalige opslag van duurzaam opgewekte energie mogelijk is.

Energieopslag in stenen

CESAR is de afkorting voor Centralized Electricity Storage and Recovery. De Cesar technologie biedt de mogelijkheid van seizoensoverschrijdende opslag van duurzame energie in steen. De duurzame energie uit zonnepanelen of windmolens wordt zomers opgeslagen. Om vervolgens in de vorm van warmte in de winter te worden gebruikt voor de verwarming van bijvoorbeeld de woning. In juli 2018 is Europees patent verleend aan deze innovatieve technologie. De Cesar warmte-accu wordt momenteel toegepast in pilotprojecten, zoals bij het Ecodorp Boekel. 

Duurzame energie, opgewekt via zon en wind, is noodzakelijk voor het milieu en het reduceren van de CO2 uitstoot. De komende jaren zal deze productie snel groeien door het grote aantal geplande zonne- en windmolenparken. Door de huidige mismatch tussen aanbod van- en behoefte aan duurzame energie gaat kostbare duurzaam opgewekte energie verloren. Energieopslag is nodig om deze mismatch tegen te gaan en de samenleving te verduurzamen.

Ze willen graag weten hoeveel mensen geïnteresseerd zijn om de presentatie bij te wonen. Opgeven kan via www.weertenergie.nl. Bij grote belangstelling wijken ze uit naar het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

Advertentie

1 Reactie

  1. Beste mensen deze meneer zegt de uitvinder te zijn vsn dit systeem . Maar helaas voor hem , kent met dit systeem in Oostenrijk al heel laan . Het heet daar ‘’een Schotterspeicher’’ . Daarmee wordt de benodigde ventilatielucht over stenen gehaald om in de zomer mee te koelen en door deze manier van warmte opslag in de winter mee te verwarmen . (‘Tis maar een weet)


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie