Skip to content

De pilot van Roommit is voor student Daniël een ideale uitkomst

Redactie
8 augustus 2022 | 15:41

Advertentie

en voor zorginstelling PSW een leerzame ervaring.

Studenten zoeken vaak wanhopig naar woonruimte tegen betaalbare prijzen. In de zorg groeit de werkdruk tot enorme hoogte waardoor iedere helpende hand meer dan welkom is. Roommit combineert beide dilemma’s en liet de wens van kamerzoeker Daniël van ’t Hul samenkomen met de zoektocht van zorgaanbieder PSW naar innovatieve oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Roommit

Daniël drinkt een kopje koffie, gaat een blokje om, maakt een praatje of beantwoordt een vraag. “Een ideale uitkomst”, vindt teamleider Bart Vervest van woonbegeleidingscentrum Schoolstraat 1 van PSW in Nederweert. ”Daniël krijgt geen rol als begeleider, maar kan extra activiteiten en aandacht bieden. Als de cliënten een eenvoudige vraag hebben of er komt bijvoorbeeld een monteur om de lift te repareren, dan hoef ik geen personeel in te zetten. Ik kan Daniël vragen of hij thuis is.

Daniël zou het anderen aanraden als zij de kans krijgen. “Dit is een supermooie uitdaging en je doet iets goeds terug voor de maatschappij.” Ook Bart zou andere zorginstellingen adviseren een student in huis te halen. ”Als je het goed voorbespreekt en dat hebben we gedaan met Roommit en Daniël, dan heb je weinig te verliezen in zo’n proeftijd. Het neemt druk weg bij de zorgprofessionals en de cliënten krijgen meer sociale interactie. Voor ons is deze proef een mooi en leerzaam schoolvoorbeeld van hoe het zou kunnen om de zorg toekomstbestendig te maken.

Wil je het hele verhaal lezen? Klik dan hier.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie