Skip to content

Start van planvormingsfase project N275-N266

Redactie
27 juli 2022 | 13:00

Advertentie

Eind februari zijn de voorkeursvarianten voor de negen onderdelen van het project N275-N266 Nederweert bestuurlijk vastgesteld. Ingenieursbureau Geonius heeft daarna het definitief schetsontwerp afgerond en de laatste onderzoeksrapporten opgeleverd. Daarmee is de haalbaarheidsfase afgesloten. Inmiddels is de planvormingsfase gestart.

N275-N266

Planvormingsfase
De planvormingsfase is in het voorjaar van 2022 gestart en kent drie deelfasen.

  • Ontwerpfase: verdere uitwerking en detaillering van het definitief schetsontwerp uit de haalbaarheidsfase, het uitvoeren van aanvullend onderzoek, het opstarten van ruimtelijke procedures en het verwerven van eigendommen.
  • Contractfase: het opstellen van contracten (bijvoorbeeld voor bestek) voor de uiteindelijke uitvoering van werkzaamheden
  • Aanbestedingsfase: het aanbesteden en in opdracht geven van contracten ten behoeve van de uitvoering van werkzaamheden.

Ontwerpfase
Hoewel afhankelijk van veel factoren, is de verwachting dat de laatste deelfase (aanbestedingsfase) eind 2023 wordt afgesloten. Daarna kan de uitvoering van (een deel van) de werkzaamheden starten. Zover is het echter nog niet. Momenteel bevindt het project zich in de ontwerpfase. Eerst dient (opnieuw) een ingenieursbureau gecontracteerd te worden voor de verdere uitwerking van het definitieve schetsontwerp, het verrichten van aanvullend onderzoek, het opstarten van ruimtelijke procedures et cetera.

Aanbesteding en uitwerking schetsontwerp
Dit lijkt op het oog een simpele klus, maar vergt in de praktijk veel voorbereiding. Rekening houdende met de wettelijke termijnen waaraan het projectteam zich moet houden bij het aanbesteden van dit soort opdrachten, duurt het nog tot het najaar (oktober) van 2022 voordat een ingenieursbureau gecontracteerd is. Vanaf dat moment wordt de verdere uitwerking van het definitief schetsontwerp opgepakt.

Onderzoeken en gesprekken
Tussentijds verricht het projectteam enkele aanvullende (verkeerskundige) onderzoeken. Ook vinden er nog diverse gesprekken met belanghebbenden plaats. Het projectteam zit dus niet stil. Na de zomer informeren we belanghebbenden (stakeholders en klankbordgroepen) concreet over de verdere plannen voor dit mooie project.

Verbeteren van verbinding N266-N275
Onder het motto ‘Samen groots, samen verbinden!’ werken de Provincie Limburg en de gemeente Nederweert ook in deze volgende fase van het project weer samen met de omgeving aan het verbeteren van de verbinding N266- N275. Dit om de bereikbaarheid, leefbaarheid en de verkeersveiligheid in en rond Nederweert te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden van het project N266-N275? Dan kun je je aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie