Skip to content

Aan de slag met verbeteren afvalinzameling

Redactie
27 juli 2022 | 15:00

Advertentie

De gemeenteraad steunde afgelopen week unaniem het voorstel om de afvalinzameling te verbeteren. De klankbordgroep Afval had zich eerder al positief uitgesproken over het voorstel.

Afvalinzameling

Aanpassingen
De voorgestelde aanpassingen komen voort uit de ervaringen van de afvalpilot in Budschop, enkele sorteeranalyses en de resultaten van een enquête.

Energie voor vervolg
Wethouder Franssen is blij met de positieve grondhouding. “Dit geeft energie voor het vervolg. De komende tijd gaan we aan de slag met de uitwerking.” Voordat de aanpassingen worden ingevoerd, vindt er een uitgebreid communicatietraject plaats.

Wekelijks ophalen PMD, nieuwe bak restafval
Eén van de belangrijkste aanpassingen is dat er wordt toegewerkt naar het wekelijks ophalen van PMD. Nu gebeurt dat eens per twee weken. Daarnaast gaat de afvalpilot in Budschop met de tariefzak op termijn stoppen en krijgen alle inwoners in de toekomst een nieuwe bak voor restafval.

Aandacht voor afval scheiden
De gemeenteraad vindt het belangrijk dat er veel aandacht is voor de bewustwording om afval te scheiden. Ze zullen daarover blijven communiceren via diverse kanalen. Bij het raadsvoorstel staan ook de resultaten van de enquête en de sorteeranalyses.

Advertentie

7 Reacties

  1. Lees dit (inclusief stukken raadsvergadering over dit onderwerp) met stijgende verbazing. Raad besluit om (o.b.v. enquete) PMD elke week in te laten zamelen; MAAR (zonder enige onderbouwing die ik kan vinden) de inzameling van GFT te wijzigen naar nog maar één keer in de 2 weken. Hoe verzinnen ze het.

  2. De conclusie om GFT per 2 weken op te halen is niet het resultaat van de pilot in Budschop. Het is ook niet het resultaat van de afvalenquête. Het is ook niet het voorstel van de klankbordgroep.
    Het is ingegeven als kostenbesparing.
    Waarom organiseren we een kostbare pilot, een enquête , een klankbordgroep als we de resultaten negeren en verkwanselen.
    Samen groots, samen doen! Het is een schande!

  3. 1x per 2 weken inzameling van GFT is in de winter meer dan genoeg. De mogelijkheid om vaker in te zamelen is open gehouden. Vooral in de zomer zou meerdere keren prettig zijn.(In de winter zou ik zelfs voor 1x per 4 weken zijn. De bak is dan immers dubbel zo groot en in tuinen hoeft dan niet veel te gebeuren). Wat mij betreft een prima frequentie. Waarom meteen dubbel zo vaak ophalen en daarmee de kosten nog meer opdrijven. Kijk eerst naar wat nodig is. En anders ook maar een tarief zetten op het aantal malen aanbieden van GFT zodat mensen die wel op de kosten letten niet hoeven te betalen voor degenen die dat niet belangrijk vinden.

  4. De natuur zal de gevolgen snel merken.

  5. Zo werkt het ambtelijk apparaat nu eenmaal, doen toch waar ze zelf zin in hebben, de raad doet alleen voor
    “Spek en bonen” mee…maar de wethouders krijgen wel de ellende over hun rug achteraf..

  6. Laat betalen naar gelang je de bak buiten zet.Niet iedereen het zelfde laten betalen .als je bewust er mee omgaat lijkt me toch lonend.Zijn personen die met de schop de bak vullen weg is weg denken ze en de serieus persoon kan betalen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie