Skip to content

Geniet van de zomer bij buitencentrum De Pelen

Redactie
26 juli 2022 | 14:00

Advertentie

Het buitencentrum De Pelen biedt deze zomervakantie veel activiteiten! Zo zijn er elke woensdag ‘Zin in Zomertochten’, elke vrijdag Zomeravondwandelingen en op zondag 31 juli, 7 en 14 augustus is er kindertheater. Bovendien kan je elke dag de Peel ontdekken met het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel.

De Groote Peel

Zin in Zomertochten
Tijdens de Zin in Zomertochten op woensdagochtend om 11.00 uur ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het ‘scharrelpad’ en nog veel meer natuuropdrachten doen in De Groote Peel. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels! Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind (inclusief een stickervel). Voor meer informatie over data en om te reserveren klik je hier.

Zomeravondwandelingen
Een Zomeravondwandeling in De Groote Peel is heel bijzonder. Je beleeft de overgang van dag naar nacht met al je zintuigen en kan – met een beetje geluk – nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. Er zijn telkens twee afstanden; 2,5 en 5 kilometer (die qua tijd even lang duren). Starten om 20.30 uur (let op: 19 en 26 augustus om 20.00 uur) bij de ingang van het buitencentrum. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind, inclusief drankje na afloop.Voor meer informatie over data en om te reserveren klik je hier.

Kindervoorstelling met een staartje…
Op zondag 31 juli en zondag 7 en 14 augustus is Theatermaker August Greene met zijn Theaterkist te gast bij De Pelen. Met een nieuwe voorstelling ‘August en het avontuur met een staartje… ‘! August Greene denkt een rustige dag te hebben, maar dat pakt heel anders uit. Wordt hij een heuse Muizenvanger van Driepoort? Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel, heel veel muisjes. Een doldwaze kindershow die kriebelt aan je tenen. Er zijn telkens 2 voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Kaartjes kosten € 4,- voor volwassenen en € 2,50 per kind. Reserveren online kan hier.

Kabouterpad en Peel Beleef-je-buiten Tocht (activiteiten zonder gids)
Elke dag kan je met een Ontdektocht op pad in de Peel. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor het Kabouterpad (3 t/m 6 jaar) en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht (vanaf 6 jaar) verkrijgbaar. Met een tasje met materialen en opdrachten ontdek je de Peel op een sPeelse manier. Beide tochten kosten € 5,95 inclusief materialen en tasje. Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer informatie.

(Na)genieten bij het buitencentrum
In de winkel van het buitencentrum vind je mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje. Rondom het buitencentrum is een natuurlijke speeltuin en picknickweide. De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie