Skip to content

Nederweert24 bestaat 10 jaar | Oprichter Harold: ‘We doen het samen met de gemeenschap’

Redactie
5 juli 2022 | 12:22

Advertentie

Nederweert24: 10 jaar jong en volop in ontwikkeling

Op de kop af tien jaar geleden ging Harold Kuepers voor het eerst online met zijn geesteskind: Nederweert24. Het bleek een schot in de roos. Het afgelopen decennium is de lokale nieuwssite uitgegroeid tot een community, een platform van en voor de hele gemeenschap van Nederweert. En denk maar niet dat zijn werk daarmee is voltooid. Ondernemer Harold is nooit ‘uitontwikkeld’. De markt verandert, nieuwe online kansen dienen zich aan. Met twee jonge, verse krachten aan boord bruist Nederweert24 van de energie.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, zo luidt een bekende uitspraak van Pippi Langkous. Vrij vertaald: heb vertrouwen in jezelf en durf het avontuur aan te gaan.

Het motto is Harold Kuepers op het lijf geschreven. Na de verkoop van zijn varkensbedrijf in 2009 sprong hij in het diepe. De Nederweertenaar richtte StyleCowboys op, een blog over lifestyle en gadgets. Zeg maar alles wat het leven leuk en gemakkelijk maakt. Harold haalde in dit verband de eerste iPad naar Nederland en testte en recenseerde de nieuwste apparatuur. Ondertussen speurde hij het internet af naar nieuwe, zakelijke kansen. “Op de website van het moederbedrijf in Roosendaal – DutchCowboys – viel mijn oog op Roosendaal24, een online platform met lokaal nieuws. Ik voelde het meteen: dit is een gat in de markt. Grote kranten brengen het kleine nieuws niet meer, de berichten rond de kerktoren. Een geitje dat weggelopen is. Verkeersongelukken. Zo is het begonnen. Ik heb de naam Nederweert24 vast laten leggen, heb zelf de website gebouwd en ben berichten gaan maken.

Samen met de gemeenschap
De rest is geschiedenis. Een van zijn eerste berichten – een fotoreportage van het historische Festeynder in Nederweert-Eind – werd massaal bekeken. “Toen wist ik het zeker: hier zit potentie in. In die tijd werkte ik ook voor de brandweer. Ook de berichten die daarvoor maakte, werden uitstekend gelezen.” Het verdienmodel van Nederweert24 was, zeker voor die tijd, nieuw. “We verkopen geen losse advertenties, maar gaan een langdurige samenwerking aan waarbij we onze klanten ook redactioneel ondersteunen. Om dat mogelijk te maken, investeren we heel veel in een goede relatie en maken we de drempel voor mensen om zich bij ons te melden zo laag mogelijk. Iedereen die iets leuks of interessants heeft voor de gemeenschap kan bij ons terecht. Verenigingsberichten, sportuitslagen, jubileumactiviteiten, gemeente-, politie- en brandweernieuws en ga zo maar door.”

Klaar voor de toekomst
Hoewel in de nieuwsvoorziening de waan van de dag regeert, verliest Harold de lange termijn nimmer uit het oog. Ondernemen is voor hem niet alleen maar op de winkel passen, maar ook vooruitzien. Nieuwe kansen signaleren en verzilveren. Vier jaar geleden nam hij Kevin Geurtjens (25) in dienst om het bereik te vergroten en Meijel24 te kunnen introduceren. Ook dáár is de lokale formule een snelgroeiend succes. Sinds 1 juni wordt het team versterkt door Anne Op ’t Roodt (23). Met de twee jonge collega’s aan boord bereidt Nederweert24 zich voor op de toekomst en de ontwikkelingen in de markt. Harold licht toe: “Tijdens de coronacrisis, toen fysiek contact niet mogelijk was, zijn we gestart met het maken van video’s en livestreams. Daar was grote behoefte aan. Om daar optimaal in te kunnen voorzien, heb ik een studio gebouwd in het gebouw van drukkerij Van Deursen, waar wij kantoor houden. Door middel van video’s, zowel op locatie als in de studio, kunnen we mensen nóg prominenter in de picture zetten en hun verhaal laten doen.”

Harold ademt Nederweert24. Maar er is meer. De versterking van zijn team heeft meer balans in z’n leven gebracht. “Vroeger moest ik er ’s nachts soms wel drie keer uit voor een politiemelding. Nu verdelen we de diensten en is er privé meer ruimte om te genieten. Heel belangrijk en wel zo fijn!

“Heel veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van Nederweert24. Bijzonder dank aan onze fotografen Johan Horst, Richard van der Steen, John Linders en Edward van den Borne en natuurlijk mijn vriendin Kris van der Sande,” zo besluit Harold.

Door: Bas Poell van Bas Tekst & Communicatie

 

Advertentie

3 Reacties

  1. Dit team vormt de ogen en oren van Nederweert en omgeving ! Altijd paraat en voorzien van de juiste informatie. In korte tijd uitgegroeid tot een professioneel bedrijf. Zo maak je van je hobby jouw beroep. Hulde en het wordt alleen maar beter Harold.

  2. Bedankt dat jullie meer kanten van verhalen (zoals bijvoorbeeld bij het nog lopende windlobby schandaal) de gelegenheid geven om te schrijven zonder te censureren. Dat verdient een dikke pluim want daar kunnen veel nieuwssites nog veel van leren!

  3. Altijd leuk om te lezen wat er in de
    regio en verre omstreken gebeurd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie