Skip to content

Young ONE | Samen muziek maken!

Redactie
4 juli 2022 | 16:33

Advertentie

Een bekende uitspraak is: ‘De jeugd heeft de toekomst’. Dat is zeker waar, maar dan moet er wel een toekomst zijn voor de jeugd. Zo is dat niet anders in de wereld van de harmonieën en fanfares.

Young ONE

De afgelopen jaren, mede door corona, is het steeds moeilijker geworden om kinderen een muziekinstrument te laten bespelen. Het zit niet altijd meer ingebakken in de lessen op de scholen en kinderen moeten tijd investeren om een instrument te leren bespelen. Maar als je de tijd en de moeite neemt, dan krijg je er ook veel voor terug. Muziek maken is leuk, leerzaam, ontspannend, mooi en uitdagend. Met als kers op de taart: Samen muziek maken!

Om kinderen in de toekomst ook nog samen muziek te laten maken zijn de muziekverenigingen St. Joseph (Nederweert), Melodie der Peel (Ospel) en Pro Musica (Nederweert-Eind) sinds enkele jaren samen gaan werken. Het begon met de allerkleinste ‘Starten met muziek’, waarbij kinderen vanaf groep 4 op een blokfluit beginnen met de basisvaardigheden van muziek. Al snel werd er een gezamenlijk slagwerkensemble opgericht en sinds één jaar is er ook een gezamenlijk jeugdorkest. Om deze samenwerking officieel en toekomstbestendig te maken hebben de drie verenigingen ervoor gekozen om de jeugdonderdelen verder te laten gaan onder één naam.

Bij de leden is een oproep gedaan om een naam te verzinnen waaronder ‘Starten met muziek’, het slagwerkensemble en het jeugdorkest konden vallen. Er zijn verschillende inzendingen binnen gekomen en uiteindelijk is de winnende naam verzonnen door Renske Pellemans. Op zaterdag 2 juli is de nieuwe naam onthuld tijdens het jaarlijkse IJsconcert. Vanaf nu gaat de jeugd van de drie verenigingen verder onder de naam Young ONE. “Young omdat we de jeugd zijn, ONE omdat we één groep zijn die samen muziek maakt en de letters verwijzen ook naar de verschillende kernen, Ospel, Nederweert en Eind” aldus Renske.

De drie muziekverenigingen zullen met de scholen in de omgeving, het RICK en de gemeente blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat er een muzikale toekomst is voor de jeugd.

Foto’s: Frank van Renswouw
Logo: Glendi

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie