Skip to content

Brandweer Nederweert naar grote brand in centrum van Roermond

Redactie
23 juni 2022 | 17:13

Advertentie

De brandweer van Nederweert is, net als veel andere brandweerkorpsen uit de regio van Roermond, opgeroepen om te helpen bij de grote brand in het centrum van Roermond.

Grote brand in centrum van Roermond

In een woning aan de Minderbroedersstraat in Roermond woedt een zeer grote brand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te blussen. De brand woedt op het dak en is lastig te bereiken. Volgens de brandweer staat het dak op instorten.

Voor de bluswerkzaamheden is de hulp ingeroepen van extra blusvoertuigen, waaronder dus Nederweert. Vanuit Nederweert is een Verkenningseenheid (VKE) opgeroepen. Ze meten de concentratie koolmonoxide in de omgeving van de brand. Ook rukken de vrijwilligers van brandweer Nederweert uit met een zogenaamde Verzorgingshaakarmbak (VZH). Dit is een mobiele kantine voor brandweerpersoneel om te rusten en voor de uitgiften van eten/drinken tijdens zware en/of langdurige inzetten.

Geen gewonden
De brandweer doet er momenteel alles aan om te zorgen dat het vuur niet overslaat naar andere panden. Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn er geen mensen meer in het pand. Er zijn ook geen gewonden.

Rook richting centrum
De rook trekt richting het centrum van Roermond. Houd ramen en deuren gesloten en zet de ventilatie uit. Er worden in het centrum metingen gedaan om te zien of er koolmonoxide is vrijgekomen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie