Skip to content

Verdachte verdwijning Henk Vierwind, Roland Masolijn, doodgeschoten in Namibië

Redactie
22 juni 2022 | 12:40

Advertentie

Roland Masolijn zou zijn doodschoten in Swakopmund, Namibië. Hij werd verdacht van de betrokkenheid van de verdwijning en de moord op Henk Vierwind.

Henk Vierwind

Diverse media en de politie in Namibië melden de dood van Roland Masolijn. Hij werd doodgeschoten toen hij zijn auto aan het wassen was. De politie doet onderzoek naar de moord en trof een hoeveelheid cocaïne, cash en munitie aan bij het slachtoffer,” aldus de Telegraaf. Masolijn verbleef illegaal in Namibië, zijn visum was al enige tijd verlopen.

Masolijn was al in beeld bij de politie in Nederland vanwege de verdwijning van Henk Vierwind uit Nederweert in 2013. Jeannette Pieper, de weduwe van Vierwind, heeft altijd gedacht dat Masolijn achter de verdwijning en moord van Vierwind zou hebben gezeten. Masolijn heeft dit altijd ontkend.

Bron: De Telegraaf

“Henk was een boef, maar wel een lieve boef”
Het RTL-programma Crime Desk besteedde woensdagavond 7 april 2021 nog aandacht aan de zaak. Henk Vierwind verdween op vrijdag 6 december 2013. Hij was volgens zijn partner Jeannette Pieper in alle vroegte vanaf vakantiepark Het Verscholen Dorp in Harderwijk naar Nederweert gereden voor een “zakelijke afspraak”. Die afspraak had met drugs te maken. Want Vierwind mocht dan het voorkomen hebben van een eenvoudig Veluws boertje, hij zat tot zijn nek in de business. Jeannette sprak die avond voor het eerst over de vermissing van haar man Henk Vierwind “Henk was een boef, maar wel een lieve boef. De eenvoud zelve, hij stond voor iedereen klaar…

Nederweert
Vierwind voelde zich al een tijdje bedreigd, er liepen soms vreemde figuren rond zijn huis. Daarom had hij zijn landgoed in Nederweert spoorslags verlaten en een veilig onderkomen gezocht op het vakantiepark in Harderwijk. De auto van Vierwind werd net over de Belgische grens teruggevonden. In de auto zat zoveel bloed dat Henk wel dood moest zijn. Volgens Jeannette was Henk met veel geld en enkele vaten olie voor de productie van synthetische drugs van huis vertrokken. Niets hiervan werd in de auto teruggevonden. Vierwind kan het slachtoffer zijn geworden van een ripdeal. Maar er waren ook conflicten in zijn groepering.

Bron: Crime Desk

Bekijk ook

Klik hier en lees alle berichten over Henk Vierwind van Nederweert24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie