Skip to content

Geen sprake van aanrijding met Weertenaar op A67

Redactie
13 juni 2022 | 15:34

Advertentie

Uit nader onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is geweest van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een voetganger op de A67 maandagmorgen. Maandagmorgen rond 1.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een gewonde man langs de snelweg lag. Volgens een getuige was de man aangereden door een vrachtwagen die vervolgens niet stopte. Deze getuige verleende overigens direct eerste hulp aan het slachtoffer.

UPDATE

Hulpdiensten troffen ter plaatse inderdaad de gewonde man. Deze is direct naar het ziekenhuis gebracht en was ter plaatse in verband met de hulpverlening niet aanspreekbaar. Aan de hand van de bevindingen ter plaatse en de getuigenverklaring ging de politie daarom ook uit van een aanrijding en deed een getuigenoproep.

Onwel
Later deze maandagochtend bleken de verwondingen van het slachtoffer mee te vallen en hebben ze hem in het ziekenhuis gesproken. Daaruit bleek dat de man niet was aangereden. Hij was met zijn auto gestrand langs de snelweg en vervolgens over de vluchtstrook gelopen om hulp te zoeken omdat hij geen telefoon bij had. Daarbij werd hij onwel en is gevallen waarbij hij diverse verwondingen aan zijn gezicht en handen opliep.

Omdat op het moment van zijn val een vrachtwagen passeerde interpreteerde de getuige de situatie niet helemaal correct. De door de politie aangetroffen situatie gaf vannacht dus nog geen aanleiding om aan deze lezing te twijfelen.

Gelet op de nieuwe informatie doet de politie geen verder onderzoek meer.


Het eerdere gepubliceerde bericht

De politie zoekt getuigen van een ernstige aanrijding vannacht tussen een voetganger en een vrachtwagen op de A67 (Venlo – Eindhoven) ter hoogte van Geldrop. De 76-jarige voetganger uit Weert raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagen reed door. De politie is op zoek naar de bestuurder.

De aanrijding vond omstreeks 1.42 uur plaats ter hoogte van hectometerpaal 28,5. De voetganger had vermoedelijk autopech, liet zijn auto staan en liep over de vluchtstrook in de richting van Eindhoven. Op de vluchtstrook werd hij vol geschept door een vrachtwagen. Een passerende automobilist zag het ongeluk gebeuren, verleende eerste hulp en alarmeerde de hulpdiensten. Op dit moment is het onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding in volle gang. In verband met het onderzoek was de A67 gedurende enkele uren afgesloten, maar de weg is inmiddels weer open.

Signalement vrachtwagen
Een duidelijk signalement van de vrachtwagen is er niet. Bekend is dat het een groter model betreft. Gezien de impact van het ongeval heeft de vrachtwagen vermoedelijk schade opgelopen.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 1.42 uur op of in de omgeving van de A67 ter hoogte van Geldrop. Ook dashcambeelden zijn van welkom. Heb jij informatie neem dan contact op de politie via 0900-8844. Je kunt ook anoniem je informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Advertentie

1 Reactie

  1. Eerst zeggen dat er een vrachtwagen de man aanreed…een tikje van 80 km en dan 35 ton ziet er anders uit dan een val….
    Raar dat de geleerde dit niet zagen ..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie