Skip to content

3 Nederweertenaren spelen mee in ‘Strijd om de Kathedraal’

Redactie
8 juni 2022 | 14:00

Advertentie

Een immens decor, meer dan 80 acteurs in een compleet, tijdelijk, openluchttheater. De middeleeuwen keren terug in de voorstellingen van “Strijd om de Kathedraal”. Er werken ook veel mensen achter de schermen, in totaal dus zo’n 120 mensen, jong en oud. Vrijwilligers maakten zo’n 100 kostuums! De bekende schrijver Jacques Vriens bewerkte zijn gelijknamig boek en regisseert deze nieuwe productie van Stichting de Theatermakers. Bij velen nog bekend vanwege de prachtige voorstellingen van “Weg uit de Peel” enkele jaren geleden.

Strijd om de Kathedraal

Nederweertse strijders
In deze prachtige productie spelen 3 mensen uit Nederweert mee: Britt van Dael, Jan Verbruggen en Wilhelmien Knapen. “Strijd om de Kathedraal” is een humoristisch, historisch en indrukwekkende voorstelling. Het geeft een prachtig beeld van het leven in een middeleeuwse stad, de bouw van een Kathedraal, het felle verzet daartegen en de (soms dubieuze) rol van de geestelijke. De hoofdrollen worden gespeeld door 2 jonge mensen in de rol van Ties (de zoon van de bouwmeester) en de blinde Mette (in die tijd een kind van de duivel). Een voorstelling die geschikt is voor alle leeftijden!

Waar te zien?
Nadat er 6 prachtige voorstellingen zijn gespeeld in De Mortel (Gemert) bij Op Den Hoek wordt nu alles gereed gemaakt om te gaan spelen in Venlo op Parc Zaarderheiken op 16, 17, 18, 23, 24, en 25 juni. In september worden er, omdat de Kathedraal van Den Bosch dit jaar 800 jaar bestaat, nog 8 voorstellingen gespeeld vóór de Kathedraal op 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17, en 18 september.

Kaarten
Kaarten zijn te bestellen op www.strijdomdekathedraal.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie