Skip to content

Start bouw Peelwachter in Ospel verwacht in 2022

Redactie
2 juni 2022 | 8:53

Advertentie

Woensdag heeft Kets-Maantje BV, initiatiefnemer van Peelwachter, de bouwteamovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Teng Wijen uit Nederweert voor de bouw en uitvoering van het plan Peelwachter. Als alles volgens plan verloopt start de uitvoering in september of oktober van dit jaar. De verwachte doorlooptijd is één tot anderhalf jaar. 

Peelwachter

Het betreft de bouw van twintig zorggeschikte huurwoningen, een beheerderswoning en een multi-functionele ruimte in een hofjesachtige setting aan de Meijelsedijk en Plattepeeldijk in Ospel. Het plan Peelwachter gaat uit van een woonconcept met sociaal-maatschappelijke voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte, een gezamenlijke tuin en een museum. Projectleider Rian Schonkeren ziet uit naar een constructieve samenwerking met Bouwbedrijf Teng Wijen.

Beste eindresultaat
Ron Wijen, directeur Bouwbedrijf Teng Wijen BV: “We zijn erg verheugd dat we als bouwteampartner gekozen zijn voor het project Peelwachter. Het is een uniek project in de regio en om op deze manier met ons team en andere bouwpartners betrokken te zijn bij de verdere uitwerking en realisatie van het project geeft veel energie om voor het best mogelijke eindresultaat te gaan. Wij kijken dan ook uit naar een prettige samenwerking. 

Mix van jong en oud
Rian licht project Peelwachter verder toe: “Plan Peelwachter sluit goed aan op de veranderende woonbehoefte. Ik krijg wel eens de vraag of het project alleen voor ouderen geschikt is. Het is de bedoeling dat er een mix van jong en oud komt wonen. Belangrijk bij het project is ‘noaberschap’ dat de toekomstige huurders iets voor elkaar willen betekenen door samen activiteiten op te zetten of elkaar te helpen.”

Advertentie

4 Reacties

  1. Een mooi initiatief van deze Ospelse cultuurondernemers.
    Zou het niet goed zijn om dit fraaie historische complex in OSpel voor te dragen om op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen? Ospel heeft toch al niet zoveel monumenten en nu de gemeente het monumentenbeleid van Nederweert heeft uitbesteed bij de gemeente Leudal is het niet denkbeeldig dat dit object verloren gaat voor onze gemeente.

  2. Hoop toch niet dat dit historische en best wel beeldbepalende complex op een achternamiddaf afgebroken gaat worden, net als pand Alda dat door wethouder Koolen behartigd werd?

  3. Monumentaal, historisch complex en beeldbepalend? Asjebeelf zeg. Het pand is geen schim meer van dat wat het vroeger was. De franse kap die er vroeger op zat en de smeedijzeren toegangspoort zijn al lang verdwenen evenals de oude indeling van de ruimtes. In de plannen die zijn gepresenteerd blijft het pand behouden maar wat mij betreft mag deze initiatiefnemer er mee doen wat hem goed dunkt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie