Skip to content

30 jaar Waterscouting bij Scouting Nederweert

Redactie
31 mei 2022 | 14:29

Advertentie

Tijdens het Pinksterweekend viert Scouting Nederweert het 30 jaar bestaan van Waterscouting binnen de vereniging. Dit vieren ze op het terrein in Roermond waar de waterscouts en wilde vaart in de zomer zeilen met de lelievletten (zeilboten speciaal voor Scouting ontworpen). Op zaterdag feesten ze met alle leden van Scouting Nederweert, op zondag is er ruimte voor alle (oud) leden en leiding tijdens de reünie.

Zoek jij je vlet bij elkaar?

Riemen, doften, vlonders en nog zoveel meer, een lelievlet bestaat uit meer dan 100 bootonderdelen. Tijdens het programma op zaterdag gaan de leden van Scouting Nederweert in Roermond op zoek naar een aantal van deze bootonderdelen. In de ochtend komen de bevers, welpen en dolfijnen en ‘s middags zijn de (water)scouts, explorers, wilde vaart en roverscouts aan de beurt. In gemixte teams gaan zij aan de hand van verschillende spellen op zoek naar de bootonderdelen om de lelievlet compleet te maken.

Reünie voor (oud) leden, leiding en vrijwilligers van waterscouting
Op zondag wordt er voor oude scoutingbekenden in Roermond een reünie georganiseerd. Tijd om samen herinneringen op te halen! Dat kan met de lelievletten of kano’s op de Maasplassen. Of op het zelf gecreëerd terras waar onder het genot van een hapje en een drankje door de vele foto’s gebladerd kan worden. Samen terugblikken op 30 jaar Waterscouting in Nederweert!

Informatie reünie:

  • Wie: alle (oud) leden, leiding, ouders en vrijwilligers die in de afgelopen jaren  betrokken zijn geweest bij Waterscouting
  • Wanneer: Zondag 5 juni van 13.00 tot 17.00 uur
  • Waar: Op het terrein van de Beatrix.
  • Aanmelden: reunie@scoutingnederweert.nl

Hoe het begon
Aan het einde van de jaren tachtig werd er gestart met de oprichting van een watertak binnen Scouting Nederweert. Op initiatief van Will-Jan van Cranenbroek werd in 1990 een startnotie aangeboden aan het gemeentebestuur. Er moest nog een lange weg gevolgd worden, maar uiteindelijk kon op 12 april 1992 Waterscouting Mark Twain officieel van start gaan. Hoewel deze afdeling nu nog een eigen naam draagt, maakt ze deel uit van Scouting Nederweert, destijds Paus Pius X. Zij kregen hun honk aan het water op de bekende locatie aan Steer nabij brug 15. Na een paar jaar werd dit honk vervangen door verplaatsbare units die als tijdelijke huisvesting voor het gemeentehuis dienst hadden gedaan. De loods voor onderhoud van de vletten is geschonken door Rijkswaterstaat, nadat ook zij deze tijdelijke units niet meer nodig hadden. In juni 2001 werd het gebouw geopend en kreeg het de naam “De Thuishaven”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie